ITWatch

Tesla holder fast i udviklingen af AI trods granskning af autopilot

Robotter kan ændre samfundsøkonomien fundamentalt, lyder det fra Elon Musk, der ser Tesla som langt mere end et elbilsselskab.

Tesla-topchef Elon Musk. | Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix

Tesla-topchef Elon Musk fastholder sit fokus på kunstig intelligens efter en uge med intensiverende granskning af Teslas autopilotsystem.

Det skriver The Wall Street Journal.

Elon Musk har under en uge med øget opmærksomhed fra de amerikanske trafikmyndigheder valgt at insistere på vigtigheden af kunstig intelligens.

Ambitionen er nu at bygge en robot i menneskeform til at udføre gentagne og repetitive opgaver.

"Tesla er meget mere end et elbilsselskab. Anvendelsen af sådanne robotter kan fundamentalt ændre økonomien og potentielt lindre mangel på arbejdskraft. På lang sigt vil sådan en robot gøre det nødvendigt at give universal basisindkomst eller vederlag uden forpligtelser," sagde Elon Musk ifølge The Wall Street Journal.

Alt imens Tesla ser nye muligheder for kunstig intelligens, er elbilproducentens autopilotsystem atter kommet i søgelyset hos de amerikanske myndigheder National Highway Traffic Safety på grund af færdselsuheld.

Undersøgelsen sker på baggrund af 11 biluheld siden januar 2018, hvor Teslas biler var involveret. Den slags undersøgelser kan potentielt resultere i tilbagetrækning af produkter.

Dertil kommer, at to senatorer har bedt den føderale handelskommission, Federal Trade Commission (FTC), om at undersøge, om Tesla har været vildledende i sin markedsføring af autopiloten og kørselsassistance, som kaldes Full Self Driving.

Tesla kommenterede ikke efterforskningen i forbindelse med offentliggørelsen af planerne om robotten. Prototypen ventes klar i løbet af næste år.

København-baseret AI-selskab henter stort tocifret millionbeløb i ny runde 

Rikke Zeberg: AI-regulering fra EU må ikke blive altomfavnende 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs