ITWatch

2021.AI skal sammen med Velliv lege i Finanstilsynets sandkasse

Techvirksomheden 2021.AI og pensionsselskabet Velliv skal sammen teste, om dansksprogede referater kan skrives automatisk ved hjælp af machine learning. Arbejdet skal foregå i Finanstilsynets sandkasse, FT Lab, og formålet er at give et dybere indblik i machine learning.

Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Finanstilsynets regultatorisk sandkasse, FT Lab, får i den kommende tid besøg af pensionselskabet Velliv og techvirksomheden 2021.AI.

Sammen skal de teste brug af machine learning med det formål automatisk at lave referater af rådgiversamtaler.

Testen vil løbe henover foråret og sommeren 2021 og vil potentielt give indblik i, hvordan virksomheder kan dokumentere, at regler og interne retningslinjer bliver overholdt ved brug af sådanne teknologier.

"Machine learning indeholder et stort potentiale, og Finanstilsynet arbejder for, at dette potentiale bliver indfriet på en måde, som tilgodeser samfundet bredt," siger Tobias Thygesen, der er kontorchef for Finanstilsynets kontor for fintech, betalingstjenester og governance har ansvaret for FT Lab i en pressemeddelelse.

(Denne historie er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Med 350 mio. kr. i ryggen skal ny satsnings løfte dansk AI-forskning

AI-specialist fejer usikkerheden af bordet: "Ja, Danmark er med helt fremme"  

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs