ITWatch

Microsoft dropper salg af teknologi til ansigtsgodkendelse i USA

Som følge af uroligerne i USA har Microsoft valgt at stoppe salget af software til ansigtsgodkendelse til det amerikanske politi. It-koncernen forlanger desuden en ny lov i USA, før de igen vil sælge teknologien.

Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP / AFP

Tidligere på ugen meldte IBM ud, at de dropper al udvikling og salg af softwaren til ansigtsgodkendelse, og nu melder også Microsoft ud, at de ikke længere vil sælge softwaren til politiet som følge af urolighederne i USA i øjeblikket.

Det skriver Berlingske, der også fortæller, at Amazon har sat deres software Rekognition på pause over for politiet.

"Vi sælger ikke vores ansigtsgodkendelsesteknologi til det amerikanske politi, og før der foreligger en stærk, national lov, der bygger på menneskerettigheder, vil vi ikke sælge denne teknologi til politiet," lyder det i en udtalelse fra Microsoft i følge mediet.

Tidligere i år kom det desuden frem, at Microsoft solgte sin andel i virksomheden Anyvision, fordi det kom frem, at teknologien blev brugt til ved israelske, militære kontrolposter til at overvåge palæstinensere.

IBM dropper udvikling af ansigtsgenkendelse

Microsoft trækker sig fra selskab bag ansigtsgenkendelse

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs