ITWatch

Startup træner den første dansk-sprogede AI-model: Vi synes, det giver mening at lægge den åbent ud

Den danske virksomhed Botxo, der udvikler AI-baserede chatbots på lokale sprog, har udviklet den første dansk-sprogede AI-model. Og selskabet lægger modellen ud open source, så andre kan bygge videre på den.

Foto: Brice Modeste

Normalt forventer vi, at det er de helt store tech-selskaber som eksempelvis Google, der går forrest, når ny teknologi skal vise, hvad det kan. Men nu står den danske startup Botxo klar med verdens første dansk-sprogede AI-sprogmodel.

Det er en såkaldt BERT-model, der er en af de mest udbredte machine learning-modeller til tekstanalyse. Google har tidligere udgivet lignende modeller på en række sprog som eksempelvis engelsk og kinesisk. Desuden har det store tech-selskab udgivet en generel BERT-model, som er trænet på mere end hundredevis af sprog, men derved udgør dansk kun en forsvindende lille del af den samlede tekstmængde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs