ITWatch

Microsoft-boss advarer mod skyggesiderne af kunstig intelligens

Kunstig intelligens kommer til at revolutionere vores hverdag, mener Microsoft-topchef, der advarer mod, at der med alle mulighederne i teknologien også følger alvorlige risici.

Pedro Nunes/REUTERS / X03954
Foto: Pedro Nunes/REUTERS / X03954

På techkonferencen Websummit i Portugal kunne deltagerne opleve Microsoft-topchef, Brad Smith, på scenen, hvor han advarede mod, at kunstig intelligens også vil kunne bruges som våben.

Det skriver Berlingske.

Ifølge it-chefen kommer kunstig intelligens til at revolutionere verdensøkonomien på samme måde som forbrændingsmotoren i sin tid gjorde det, og selvom teknologien åbner fantastiske muligheder, kræver det som aldrig før, at vi tænker over, hvordan vi bruger teknologien, og hvad det betyder for samfundet.

"Jo mere kraftfuldt et værktøj, des mere voldsomt et våben. Når vi ser på det kommende årti, står kunstig intelligens til at blive et værktøj, hvis lige verden sjældent før har set. Derfor kan det også blive til et våben," lød det ifølge Berlingske fra Brad Smith, da han indtog scenen til
Websummit.

Samtidig understregede han nødvendigheden af at sætte nogle grænser for teknologi, der bliver skabt, så der fra start er tænkt på at sikre mod misbrug og uforudsete konsekvenser af teknologien.

Dansk AI-firma skal på ansættelsestogt efter ny kapitalrejsning

AI-startup vinder pris på DTU

Forsikringschef: Forurenede data bremser værdiskabelsen i erhvervslivet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger