ITWatch

Læs her ITWatch' artikler om kunstig intelligens

ITWatch sætter i en række artikler spot på kunstig intelligens og teknologiens muligheder. Vi har samlet artiklerne til dig her.

Colourbox
Foto: Colourbox

Kunstig intelligens er på manges læber i disse år, og derfor dykker ITWatch i denne serie ned i, hvilke muligheder og udfordringer teknologien bringer med sig.

Her kan du læse om nye og gamle virksomheder, der satser på kunstig intelligens, og du kan blandt andet også læse en analytikers vurdering af AI-hypen.

AWS advarer: AI-projekter skal ikke forandre hele virksomheden

Julien Simon

Amazons gigantiske forretning bygger på algoritmer, machine learning og AI. Selskabets cloud-forretning, AWS, vil gøre teknologierne endnu mere mainstream, men anbefaler kunderne at lave mange bittesmå initiativer i stedet for at kaste sig ud i et stjernekrigsprojekt.

Læs historien her.

Kunstig intelligens skal være en vækstmotor for Schultz

Simon Svarrer, Schultz.jpg

Kunstig intelligens skal hente milliardbesparelser til det offentlige og sikre fremtidens omsætningsvækst hos it-leverandøren Schultz. Flere opkøb kan blive vejen frem, lyder det. "Vi er optaget af bolden og ikke manden – vi vil bare gerne hurtigst muligt derhen, hvor vi kan realisere vores vision og strategi," siger direktør.

Læs historien her.

Innovationsdirektør: Mange AI-løsninger har intet med kunstig intelligens at gøre

Thomas Nørmark.jpg

Størstedelen af de løsninger, der har et AI-label, er ikke kunstigt intelligente, mener Thomas Nørmark fra Itelligence. Problemet med den forkerte indpakning er, at vi mister tilliden til teknologien, lyder det. "Når man foregiver, at noget er kunstig intelligens, skal det eddermame også være det," siger han.

Læs historien her.

Dansk AI-startup er efter to års juridisk tovtrækkeri klar til internationalt sats

Henrik Zillmer, Airhelp - by Felix Kunze (003).jpg

Kunstig intelligens har gjort danske Airhelp førende på sit felt, og med sine justerbare robotter i værktøjskassen går selskabet nu ind på det sydamerikanske marked. "Det er et spændede marked med stort potentiale," lyder det fra direktøren.

Læs historien her.

IBM skal forhindre systemnedbrud i Danske Bank med kunstig intelligens

Cognitive technology AI 1440 x 810.jpg

En banks it-systemer er essentielle, og derfor har Danske Bank investeret i AI-teknologi fra IBM, som skal forudsige it-nedbrud og problemer, før de sker. "I et større perspektiv er afgørende for at kunne fastholde konkurrenceevnen," lyder det fra banken.

Læs historien her.

Rikke Hvilshøj: Alle skal forstå, hvad en algoritme er

Rikke Hvilshøj IW

Kunstig intelligens var et hovedtema, da 1.600 it-professionelle i sidste uge deltog i Offdig-konferencen i Aarhus. Det er vigtigt, at man debatterer, hvordan det offentlige fremover skal bruge teknologien, og at alle forstår, hvad algoritmer er, mener direktør i Dansk It.

Læs historien her.

Regeringen ser flere barrierer for at bruge kunstig intelligens i det offentlige

20181031-140147-5-1666x1000we.jpg

Den offentlige sektor skal via en række pilotprojekter blive bedre til at bruge kunstig intelligens. Som det ser ud i dag, er det småt med erfaringerne, siger minister.

Læs historien her.

Reaktioner: Gode signaler i udspil om kunstig intelligens – men der er behov for mere

Lars Frelle-Petersen

Regeringens udspil om kunstig intelligens bliver positivt modtaget af fagforening såvel som erhvervsorganisation – men der er behov for at finde flere midler til at forske i teknologien herhjemme, fastslår sidstnævnte.

Læs historien her.

Gladsaxe Kommune efter data-tæsk: Hvis ingen gør noget, rykker vi os ikke

Debat - kunstig intelligens og etik

Gladsaxe Kommune har haft næsen fremme, når det gælder brug af data og kunstig intelligens i offentligt regi. En række projekter har mødt skarp kritik, men nu forsvarer kommunaldirektøren initiativerne. "Vi skal bruge teknologien, så vi kan levere en bedre service," siger han.

Læs historien her.

Ny digital strategi skal give Danmark etisk trumfkort

20180629-080120-2-1666x1000we.jpg

Regeringen afsætter 60 mio. kr. til at udmønte en række initiativer i sin nye strategi for kunstig intelligens. En grundlæggende præmis er ansvarlig brug af teknologien.

Læs historien her.

Løkke ser dataetik som ny konkurrencefordel for Danmark

20190302-110955-L-1666x1000we.jpg

Statsministeren slog til lyd for en "fælles og ansvarlig" digital fremtid, da han skød regeringens digitale topmøde i gang.

Læs historien her.

Regeringen bruger 30 millioner på dansk sprogdata

20181010-164148-L-1669x1000we.jpg

Regeringen vil med dansk sprogressource sikre, at Danmark ikke kommer bagud i brugen af kunstig intelligens.

Læs historien her.

NNIT satser på AI: Data bliver et afgørende parameter for vores kunder

Thomas Schjødt.jpg

Et tværfagligt bureau i maven på NNIT skal sikre grobrund for selskabets strategiske satsning på kunstig intelligens. Brug af data bliver afgørende for kunderne fremover, og derfor skruer NNIT nu op for området, lyder det.

Læs historien her.

Analytiker: Disse fire udfordringer kan bremse udbredelsen af kunstig intelligens

IW Anders Elbak,

Er hypen om kunstig intelligens reel eller skruet en tand for meget op? ITWatch har spurgt it-analytiker Anders Elbak, der har dykket ned i området. Han peger på kvaliteten af data og mangel på kompetencer som udfordringer, der holder udbredelsen af teknologien tilbage.

Læs historien her.

Iværksætter udfordrer it-sikkerhedsmarkedet med kunstig intelligens

Andreas Wehowsky

Andreas Wehowsky var i tre år med til at udvikle en netværksovervågning til Forsvarets Efterretningstjeneste. Nu har it-ingeniøren fulgt iværksætterdrømmen og kastet sig over det kommercielle marked med en ny løsning, hvor kunstig intelligens og it-sikkerhed spiller hovedrollen. Bag ham står Lars Thrane som investor og bestyrelsesformand.

Læs historien her.

AI-startup: Vi har potentialet til at bygge en af de største danske tech-virksomheder

Mikael Munck.jpg

Facebook, Amazon og et par håndfulde af de andre tech-giganter har udviklet deres egen AI-platform, som kan holde styr på deres mange algoritmer og modeller. Nu går den danske startup 2021.AI på markedet med en lignende platform, der skal hjælpe virksomheder med at udnytte potentialet i kunstig intelligens.

Læs historien her.

IBM: Vi bruger stadig lang tid på at forklare kunderne, hvad AI egentlig er

Anders Quitzau.jpg

Kunstig intelligens skal være en væsentlig del af forretningen hos IBM. Selvom interessen fra kunderne vokser, er der stadig et stort arbejde med at forklare, at det nødvendigvis ikke er "et stjernekrigsprojekt" at komme i gang, lyder det fra IBM’s danske forsknings- og innovationsdirektør.

Læs historien her.

Professor står bag ny startup: "Vi skal være 100 mennesker om et år"

Stephen Alstrup.jpg

I 90'erne var han med til at starte ITU, i 00'erne grundlagde han it-selskabet Octoshape, og i 10'erne startede han en ny algoritmeafdeling op på Københavns Universitet. "Det ligger nok i mig - at starte forfra," siger professor i datalogi Stephen Alstrup, der nu står i front for ny AI-startup.

Læs historien her.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger