ITWatch

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Foto: Andy Wong/AP

Den vestlige lande skal op i et andet gear i forhold til at udvikle nye teknologier som kunstig intelligens. Ellers risikerer de at blive løbet over ende af Kina.

Sådan lyder opfordringen fra tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber, der ifølge Computerworld har været på besøg i Kina med en delegation af forskere og virksomhedsledere.

Samlet peger tænketanken på syv områder, som det er afgørende at Danmark forholder sig til. Blandt andet at Kina er ved at ændre den globale arbejdsdeling, så landet bliver udviklingscentrum for højteknologi.

"Det er slående, så langt Kina er fremme i den teknologiske udvikling, og selv om man er der jævnligt, fornemmer man fra gang til gang de store skridt, de tager. Kineserne er nyskabende, agile, teknologisk helhedstænkende, og så får de ting til at ske."

"Man ser, hvordan de med uset tempo bygger større, kompliceret infrastruktur, såsom højhastighedstog og imponerende stationer – og det virker til perfektion," siger dekan Mogens Rysholt Poulsen fra Aalborg Universitet i rapporten ifølge Computerworld.

Milliard-spillet er i gang om ny mobilteknologi

Dansk vrede over statsstøtte til kinesisk internetgigant 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs