Iværksætter-ægtepar satser på kunstig intelligens

Ægteparret Næsager, som står bag selskabet Kostner, satser på at bruge kunstig intelligens til at hjælpe virksomheder med at tage mere økonomisk rationelle beslutninger.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I opstartsvirksomheden Kostner har kombinationen af en advokat og en selvlært ekspert i kunstig intelligens og softwareudvikling vist sig at være en god cocktail. Advokaten hedder Helle og it-eksperten Mikkel, og udover at være kompagnoner er de også gift.

Ideen bag virksomheden er at bruge kunstig intelligens til at forbedre de beslutninger, som bliver truffet ude i virksomhederne, og derudover også gøre dem mere økonomisk rationelle. Softwaren bliver fodret med data om en virksomheds it- og servermiljøer, og bruger det til en analyse af systemerne, og hvordan man kan optimere dem.

”Vi talte om, at på et eller andet tidspunkt blev det maskiner, der kom til at overtage en stor del af opgaverne ved hjælp af kunstig intelligens. Så hvorfor skulle det ikke være os, der lavede maskinen. Sammen havde vi jo kompetencerne dækket ind med Mikkels viden inden for IT og økonomi og min advokatbaggrund,” siger Helle Næsager til Berlingske Business.

Ægteparret har helt specifikt satset på at starte i et lille hjørne af markedet, og kun fokusere på servermiljøer. Senere er ambitionen at ændre hele den måde, som virksomheder træffer deres beslutninger på. Så i stedet er virksomheden i gang med at etablere sig som en solid virksomhed udover at være first movers.

 It-startup sparer FLSmidth millioner i softwarelicenser 

 Amazon vil gøre kunstig intelligens så nemt at bruge, at alle it-kyndige kan være med

 Microsoft-boss: Kunstig intelligens er ikke en erstatning for mennesker 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også