ITWatch

Atea jagter mindre millionbeløb i IT Factorys konkursbo

Næsten 10 år efter krakket og skandalen om IT Factory, har Atea anlagt en sag mod konkursboet om et mindre millionbeløb.

Atea og selskabets forsikringsselskab er gået i retten mod konkursboet efter IT Factory. Målet er, at skrabe et ganske lille millionbeløb ind, som Ateas svenske afdeling mener at have til gode efter svindlen i IT Factory førte til selskabets krak og fængsling af dets direktør Stein Bagger.

Claude Winther Nielsen, der er partner i Nielsen Nørager og fast ekstern advokat for Atea i Danmark, har ført sagen på vegne af Atea, som rent teknisk er anlagt af Ateas svenske afdeling, Atea Holding AB og Atea AB samt forsikringsselskabet Tryg mod boet efter IT Factory.

"Det er en gammel sag tilbage fra IT Factorys konkurs. Sagen handler om software fra IT Factory, som Atea har videresolgt til leasingselskaber. De tab, man har lidt på grund af denne sag, har Ateas forsikringsselskab delvist dækket og Atea og forsikringsselskabet gjort krav gældende overfor konkursboet," siger advokaten til ITWatch.

Vi hører, at sagen drejer sig om et mindre beløb på et par mio. kr. for Atea?

"Ja, det er også korrekt."

Hvordan kan det være, at en sag af denne størrelse ender i retten i en milliardkoncern?

"Fordi Atea har gjort krav gældende overfor boet, som de ikke har anerkendt. Så må det prøves i retten."

Hvordan vurderer du udfaldet af sagen?

"Retsbehandlingen af sagen er færdig og vi venter på dommen , men vi har ikke anlagt en sag, vi ikke tror, at vi kan vinde."

IT Factory krakkede i 2008 og førte til Sten Baggers flugt til USA som optakt til en af de mest dramatiske og spektakulære skandaler i dansk erhvervsliv nogensinde.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs