ITWatch

Analytiker: Netcompany har et forklaringsproblem

Det nyligt aflagt regnskab fra Netcompany skaber tvivl om flere områder. Det sløje regnskab var domineret af højt sygefravær, og selv om Netcompany selv nedtoner problemet, frygter investorerne, at det er et vedvarende problem. Selskabet fik i går tæsk på børsen.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Aktien i Netcompany har siden regnskabsoffentliggørelsen i sidste uge været under pres fra investorerne.

Onsdag faldt aktien 5,9 pct. til 306,40 kr. På dagen for regnskabet i sidste uge faldt aktien knapt 16 pct. fra en kurs på 418,20 kr.

”Netcompany kom med et meget svagt og skuffende kvartalsregnskab. Post-covid-19 sygdom blev brugt som delvis undskyldning for, at regnskabet var dårligt,” skriver investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, i en analyse.

”Udviklingen viser, at der er en mistillid til selskabet, som ikke bare lige går væk overnight. Nedturen viser med andre ord en udbredt (mis)tillid mellem selskabet og dets investorer,” skriver han om kursderouten

Selv om tallene skuffede, fastholdt selskabet sine forventninger til året. Og Per Hansen påpeger, at enten har investorerne ikke opfattet det budskab, eller også tror de ikke på det efter en række dårlige regnskaber.

Netcompany venter en organisk omsætningsvækst på 13-18 pct., en samlet omsætningsvækst på 48-56 pct. og en justeret EBITDA-margin på mere end 20 pct. i år.

”Aktien er på vej ned i den større gruppe af danske aktier, som er faldet mest i år. Kun målfoto kan afgøre, at Ambu stadig ligger lidt ”foran”, ”skriver Per Hansen.

Ambu er faldet 56,67 pct. i år - Netcompany er nede med 56,51 pct.

Netcompany-aktien i kæmpe nedtur: Børsmilliarder er forduftet

Danske Bank har skåret Netcompanys kursmål med 150 kr.

Mit.dk er et ”udstillingsvindue” for Netcompany

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs