ITWatch

NNIT taber millioner

Andet kvartal viser et stort underskud på 47 mio. kr. primært på grund af dårlige resultater i NNIT’s clouddivisioner.

Foto: NNIT/PR

NNIT’s to clouddivisioner er gået voldsomt ned i omsætning i andet kvartal af 2022. Life Science-området stiger, men det er ikke nok til at redde NNIT fra et blodrødt resultat.

47 mio. kr. er NNIT i minus i Q2 2022. i Q1 var underskuddet på 30 mio. kr.

Hybrid Cloud falder med 36 mio. kr. fra 331 mio. kr. i Q1 2022 til 295 mio. kr. i Q2 2022.

Omsætningen stiger dog samlet set fra 710 mio. kr. til 723 mio. kr.

NNIT har fortsat ikke mod på at udstikke forventninger til 2022. It-koncernen har stadig suspenderet prognosen for 2022 som følge af frasalg af sin Hybrid Cloud Solutions-forretningsenhed og dele af sin Cloud & Digital Solutions-forretningsenhed.

Selskabets driftsresultat før renter og skat (EBIT) eksklusive særlige poster endte på minus 11 mio. kr. mod et overskud på 36 mio. kr. i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

En væsentlig del af forklaringen på tilbagegangen var et fald i bruttomarginen til 9,1 pct. i andet kvartal fra 14,8 pct. i andet kvartal 2021.

Det skyldes blandt andet genforhandling af infrastrukturaftalen med medicinalselskabet Novo Nordisk, oplyser NNIT i regnskabet.

Samtidig steg omkostningerne også over første halvår samlet set, hvilket rammer de nedre linjer i regnskabet.

Danske Bank har fået mere appetit på NNIT efter frasalg

Virksomheder undervurderer risikoen ved at sende it-opgaver til fjerne lande

It-konsulent og sikh: ”I dag er det fedt at skille sig ud”

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs