ITWatch

It-konsulenthus udvikler løsning til at håndtere fysisk afstand

Globeteam har udviklet en løsning, der kan hjælpe virksomheder med at sikre fysisk afstand, når de åbner deres kontorer igen efter coronanedlukningen.

Jacob Elkjær er konsulent i Globeteam. | Foto: Globeteam/PR

Konsulenthuset Globeteam har udviklet en løsning, der kan hjælpe virksomheder med at sikre, at der bliver holdt den rette fysiske afstand på kontorer, i mødelokaler og kantiner, i takt med at virksomhederne så småt begynder at åbne op efter coronanedlukningen.

Det oplyser Globeteam i en meddelelse.

Løsningen gør, at virksomhederne kan få et overblik over, hvor mange der er på arbejde, og hvor medarbejderne befinder sig.

Alle ansatte kan se, i hvilke lokaler der er flest personer, og på den måde kan man vælge et gå et andet sted hen, så man sørger for at opretholde tilpas fysisk afstand.

Globeteam understreger, at alle data er anonymiserede.

"Så det er ikke muligt at følge en enkel medarbejders fysiske aktivitet, ligesom det ikke muligt at se, hvem der er tilstede i de enkelte lokaler," skriver konsulenthuset.

Ikke udviklet til covid-19

Selvom løsningen egentlig ikke var tiltænkt coronagenoplukningen, vil den være brugbar både hos virksomheder og offentlige institutioner, lyder det.

"Vi udviklede løsningen oprindeligt, fordi mange kunder vil gerne have bedre indsigt i, hvordan deres bygninger bliver brugt og udnyttet af medarbejdere og gæster. Men i forbindelse med udbruddet af covid-19 har vi modificeret og fokuseret en del af løsningen til at understøtte et aktuelt behov hos virksomhederne, og vi kan implementere løsningen relativt hurtigt," siger Jacob Elkjær, konsulent i Globeteam, og fortsætter:

"Løsningen kan implementeres på virksomhedens intranet, i en eksisterende applikation eller i en applikation, vi udvikler for kunden."

Globeteam gør allerede selv brug af løsningen på selskabets eget hovedkontor.

"Vi tror, at mange virksomheder vil kunne komme lidt hurtigere og meget sikre i gang med den fysiske genåbning med den viden, som man høster med løsningen, som ikke er specifik rette på covid-19, men generelt tætheden i specifikke områder i virksomhederne," siger Jacob Elkjær.

Konsulenten forklarer, at løsningen langsomt vil blive klogere og klogere, når data tikker ind, og at man på sigt kan bruge den til flere ting.

"Virksomheder kan med løsningen se, hvor mange der eksempelvis er på arbejde en given dag og tilpasse madtilberedningen efter det. Og over tid ved hjælp af maskinlæring vil systemet kunne sige ganske nøjagtigt, hvordan tendenserne forventes at være på ugebasis osv."

Konsulenthus vokser på toppen i rekordregnskab

Konsulenthus hyrer tidligere PET-chef til at stå i spidsen for ny satsning 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs