ITWatch

Interesseorganisation: Markedet for IoT savner tillid

Danske virksomheder hænger i bremsen, når det kommer til at adoptere IoT-teknologi, og det skyldes blandt andet, at der ikke er den fornødne tillid til markedet, lyder det fra bestyrelsesformand i it-organisation.

Colourbox
Foto: Colourbox

IoT-teknologien er endnu ikke helt slået igennem på det danske marked, men det kommer - snart. Det forsikrer Claus Falk, bestyrelsesformand i den nordjyske organisation Brainsbusiness, en informations- og kommunikationsteknologisk interesseorganisation, i en klumme hos Computerworld.

Han peger på, at en undersøgelse fra 2015 viser, at 60 pct. af danske virksomheder havde igangsat IoT-initiativer, mens det for virksomheder på verdensplan lå på 76 pct.

"Der er ingen tvivl om, at IoT bliver stort, og at det kommer til at ske inden for ganske få år, men lige nu sidder virksomhederne og lurer på hinanden og afventer, at andre tager springet først," skriver han og tilføjer, at virksomhederne mangler enighed om, hvilke metoder og standarder teknologien skal baseres på.

Han konkluderer videre, at virksomheder mangler tillid til markedet, og det kommer først, når nogen tager det første skridt. Og lige netop at tage det første skridt vil være en fordel, mener han, fordi en given virksomhed så står bedre til det "snarlige gennembrud."

Dansk iværksætter vil fordoble brugerantal efter millioninvestering

Klumme: Tre ting enhver CIO bør have på dagsordenen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger