ITWatch

Nyt projekt skal øge IoT-sikkerhed hos danske virksomheder

Med en millionbevilling i ryggen fra Industriens Fond går 20 virksomheder sammen med universiteter og vidensinstitutioner om at sikre bedre sikkerhed i IoT-produkter.

Colourbox
Foto: Colourbox

Digital sikkerhed i produkter er en stigende udfordring i takt med, at flere og flere dimser bliver koblet på nettet.

Det er baggrunden for, at Industriens Fond går sammen Alexandra Instituttet, Force Technology, DTU Compute og IT-Universitetet samt 20 danske virksomheder i et nyt projekt under navnet Cybersecure IoT in Danish Industry (CIDI).

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. Målet er at skabe bedre sikkerhed i IoT-produkter.

"Hvis truslen mod det digitale produkt er tænkt ind fra start, og der er klare krav til, hvordan man modvirker dem, så er det nemmere at undgå wild west-tilstande for produkter koblet på nettet."

"Netop det arbejde er omdrejningspunktet i det nye projekt, der med 20 danske virksomheder i spidsen målrettet fokuserer på udfordringerne og de mulige løsninger," siger Tim Sloth Jørgensen, der er chef for Industriens Fonds samlede indsats inden for cybersikkerhed.

Industriens Fond støtter projektet med 12,4 mio. kr. over tre år. Halvdelen af de deltagende virksomheder har allerede erfaring med IoT-produkter, mens det for den anden halvdel er ubetrådt land.

"Digital produktsikkerhed er helt nyt for mange af dem. Heldigvis kan man tænke muligheder og trusler ind med det samme, man ønsker at koble et produkt på nettet. Og det er svarene på de spørgsmål, projektet skal gøre nemmere og mere tilgængelige," siger Gert Læssøe Mikkelsen der er leder af Alexandra Instituttets Security Lab og står i spidsen for projektet.

Dansk IoT-selskab lander millionordre

Wipro-chef: IoT får indbygget sikkerhedshuller fra start

Nyt IoT-netværk på plads i hele landet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger