ITWatch

Forbrugerne køber elektronik for tocifret milliardbeløb

Salget af elektronik er faldet på et år, men overordnet set er elektronikmarkedet stabilt, siger analytiker.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto

De danske forbrugere bruger færre penge på elektronik end for et år siden, men det er stadig et anseeligt beløb, der bliver smidt efter eksempelvis pc'er, smartphones og hvidevarer.

Fra årsskiftet til og med juni har danskerne købt elektronik for 13,28 mia. kr., mens tallet for første halvdel af 2016 var på 13,91 mia. kr., skriver Berlingske Business med henvisning til nye tal fra analysehuset IDC og analysefirmaet GFK.

Ifølge mediet er salget af stationære pc'er, tavle-pc'er og smartphones faldet i årets første seks måneder, mens der bliver langet flere bærbare pc'er over disken. Flest penge - 3,79 mia. kr. - er der brugt på at købe telekommunikation, hvilket bl.a. tæller telefoner, mens it-udstyr kommer ind på en andenplads med 3,61 mia. kr.

"Styksalget falder, fordi der mangler noget egentligt nyt, men overordnet er elektronikmarkedet stabilt, og folk bruger sammenlagt de samme penge, som de gjorde før. De fokuserer på, om kvaliteten er god nok, og om noget lige er på tilbud," siger analysechef Anders Elbak fra IDC Nordic til Berlingske.

Stor telefonforhandler går konkurs

Alibaba klar til indtog på dansk e-handel 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs