ITWatch

Toshiba sælger ud til statsejet fond

Japanske Thoshiba sælger sin chipforretning til statsejet fond.

Foto: Toshiba/PR

Den japanske teknologikæmpe Toshiba har fundet en mulig køber til sin chipforretning.

Der har været flere om buddet, men det statsejede japanske Innovation Network Corporation fører i kapløbet. Handlen ventes at rejse 18 mia. dollar.

Det skriver the Wall Street Journal.

Flere har været interesserede i det japanske konglomerat, deriblandt kinesiske Foxconn Technology Group.

"Med dagens beslutning smider Toshiba fremtiden væk," siger Satoru Oyama, der er analytiker hos IHS Markit, til the Wall Street Journal.

Handlen bliver set som problematisk, fordi regeringens indflydelse kan skævvride konkurrenceforhold.

Western Digital, der er Toshibas partner, kan dog spænde ben for handlen den 14. juli, da selskabet har vetoret over alle transaktioner.

Toshiba har forsøgt at holde sig oven vande, efter at selskabets amerikanske datterselskab Westinghouse Electric gik konkurs. Tabet beløb sig til næsten 9 mia. dollar på et år.

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs