ITWatch

Apple investerer en mia. dollar i Trumps Amerika

Tech-selskabet skyder et milliardbeløb i fond, der har til formål at øge beskæftigelsen i USA.

Apple med adm. direktør Tim Cook i spidsen investerer i amerikansk beskæftigelsesfond. | Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto

Apple investerer en mia. dollar i en ny amerikansk produktionsfond, der skal bidrage til at øge den amerikanske beskæftigelse.

Beslutningen får en positiv modtagelse i Det Hvide Hus, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, siden sin indsættelse har proklameret "America First".

Det skriver Financial Times.

Under den amerikanske valgkamp blev Apple kritiseret af Trump, da smartphonefabrikanten producerer en del af sine produkter i Kina. Nu har tonen fået en anden lyd takket være den massive investering i den såkaldte Advanced Manufacturing Fund.

"Min erfaring med at arbejde med regeringer rundt omkring i verden er, at der nogle gange er enighed og andre gange uenighed. Man skal helst ikke lade uenigheder komme i vejen i kommunikationen," siger Tim Cook, Apples administrerende direktør, til Financial Times.

Apple er det seneste eksempel på en teknologigigant i Silicon Valley, der har forsøgt at bygge bro til den nye amerikanske regering.

Blandt andet har Amazon tidligere lovet at skabe 100.000 amerikanske arbejdspladser over de næste to år. Derudover har Intel meddelt, at selskabet vil investere omkring 7 mia. dollar i en ny chip-fabrik i delstaten Arizona.

Ifølge Apple har selskabet allerede skabt to mio. job i USA. Sidste år betalte Apple omkring 50 mia. dollar til amerikanske leverandører, deriblandt Cornig, der producerer glas til iPhones.

"Du kan tro, at vi kommer til at ansætte tusindvis af medarbejdere i fremtiden," siger Tim Cook i en afsluttende bemærkning til Financial Times.

/ritzau/FINANS

Datacentre skaber beskeden jobfest i Odense og Viborg 

Apple tjener mere end ventet på mindre salg end ventet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs