Nvidia spredte feststemning blandt teknologiaktierne

Chipproducentens regnskab sendte aktierne i stort plus torsdag. Nu venter en fredag, der kan blive udfordret
Foto: Robert Galbraith
Foto: Robert Galbraith
MarketWire

Efter en sejrsfest af rang blandt de teknologitunge aktier torsdag, har realiteterne med en fortsat hårdknude i forhandlingerne om det amerikanske gældsloft overtaget rollen som styrende for kursudviklingen fredag.

Futuresmarkedet indikerere kursfald på 0,2 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Men teknologiaktierne var sprudlede torsdag på børserne i USA, hvor omdrejningspunktet var chipproducenten Nvidia, som efter en meget stærkere prognose end ventet for andet kvartal bragede i vejret med 24,4 pct.

”Nvidia har officielt erstattet Fang-aktierne (Facebook, Apple, Netflix og Googles Alphabet) som midtpunktet på dette marked. Investorer er besat af kunstig intelligens, AI, og Nvidia er den perfekte AI-historie, siger Jake Dollarhide,” administrerende direktør for Longbow Asset Management i Tulsa, Oklahoma, til Reuters.

Meldingerne fra Nvidia smittede også positivt af på mange andre selskaber i teknologisektoren, og særligt på selskaber, der ligesom Nvidia er eksponeret mod kunstig intelligens, AI.

Det brede amerikanske S&P 500-indeks endte 0,9 pct. højere, efter to dages fald på samlet knap 2 pct. Dagens højdespringer af de tre store indeks var dog det teknologidominerede Nasdaq-indeks, der lukkede 1,7 pct. højere, mens Dow Jones-indekset bakkede 0,1 pct.

Ved amerikanske børslukketid var der fortsat ikke meldt nogen aftale ud om en hævelse af det amerikanske gældsloft, men fra de forhandlende parter var der dog lettere positive udtalelser om, at der var konstruktive forhandlinger.

Men meget handlede torsdag om Nvidia, der gør sig inden for computerchips til blandt andet kunstig intelligens og grafikkort, som endte i rekordkurs og med 940 mia. dollar i markedsværdi nærmer sig den lille klub af selskaber med en værdi over 1000 mia. dollar.

Opturen fulgte Nvidias salgsprognose for andet kvartal, der med 11 mia. dollar var 50 pct. højere, end analytikerne havde ventet. En stribe finanshuse har efter regnskabet stået i kø for at hæve deres indtjeningsestimater for selskabet.

De positive meldinger fra Nvidia løftede også andre AI-relaterede selskaber, hvilket blandt andet gjaldt aktører som Microsoft og Alphabet, som steg henholdsvis 3,9 og 2,2 pct.

”Månedens ord er AI. Investorer leder bare efter ethvert vækstområde, og lige nu er det tilfældigvis halvledere,” siger Sam Stovall, chefinvesteringsstrateg hos CFRA Research i New York, ifølge Reuters.

Blandt de andre chipproducenter stiger Advanced Micro Devices desuden 11,2 pct., mens Micron Technology og Brodacom steg henholdsvis 4,6 og 7,3 pct. Derimod faldt Intel, som ifølge Reuters har beskeden AI-eksponering, med 5,5 pct.

NEDJUSTERING FRA SNOWFLAKE

Der er også pres på aktien i softwareproducenten Snowflake, efter at selskabet onsdag efter børslukketid nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2023/24.

Aktien blev sendt ned med 16,4 pct.

En skidt dag var det også for den amerikanske lavpriskæde Dollar Tree, der faldt 12,0 pct. efter et skuffende regnskab for første kvartal og en nedjustering af forventningerne til hele året.

Kæden er ramt af et skifte over mod produkter med lavere indtjeningsmargin, men den mærker også en effekt af flere butikstyverier.

Administrerende direktør Rich Dreiling nævner i regnskabet netop ”shrink”, som er et brancheudtryk, der refererer til tab af varelager på grund af butikstyveri og andre faktorer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også