Aalborgensiske it-selskab lægger godt fra land på børsen

Kursen på Aseteks aktier stiger markant. Det sker dog på baggrund af en begrænset volumen.
Asetek blev grundlagt af adm. direktør Andre Sloth Eriksen i 2000. | Foto: Asetek/pr
Asetek blev grundlagt af adm. direktør Andre Sloth Eriksen i 2000. | Foto: Asetek/pr
Af Marketwire

It-selskabet Asetek stiger markant på sin tredje dag på børsen. Mandag eftermiddag stiger aktiekursen med over 157 pct. til 7,20 kr. på lav handelsaktivitet.

Den aalborgensiske virksomhed, der udvikler kølesystemer til computere og datacentre samt rat og andet udstyr til racersimulationer, kom med regnskab for første kvartal mandag morgen, efter en debut på den danske fondsbørs onsdag før Kristi himmelfartsdag.

På den første handelsdag blev der ifølge Infront registreret to handler. Og der var blot tale om samlet 1800 aktier, der skiftede hænder. Kursen var på begge handler 2,80 kr. per aktie.

Aseteks entre på Nasdaq-børsen skete via en fortegningsemission, hvor selskabet sikrede et bruttoprovenu på 138 mio. kr.

Selskabet var i forvejen og er fortsat at finde på børsen i Oslo. Her ligger aktien til et kursplus på 29,5 pct. til 4,30 norske kr. svarende til 3,05 danske kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Mia Grosen sidder i DI’s advisory board for entreprenørskab, som netop har sendt anbefalinger til regeringen, hvor ét af dem er, at der bør laves en rågivingsindsats for scaleups med internationale ambitioner. | Foto: PR

Danske startups skal tænke større end Danmark

For abonnenter