Asetek kom lidt bedre end ventet ud af første kvartal

Hardwareproducenter har afleveret sit første regnskab efter børsnoteringen.
Foto: Pr / Asetek
Foto: Pr / Asetek
af marketwire

Fondsbørsens nyeste medlem, den nordjyske hardwareproducent Asetek, kom en smule bedre gennem første kvartal, end de foreløbige tal anslog.

Det viser selskabets regnskab mandag morgen.

Asetek, der producerer flydende afkøling til gaming-pc’er, kan her rapportere om forbedret efterspørgsel, og at forbedret prismix samt prisstigninger har haft en positiv effekt.

Omsætningen landede i årets første tre måneder på 14,8 mio. dollar mod 14,7 mio. dollar i de foreløbige tal, der blev offentliggjort i forbindelse med selskabets notering på den danske børs. I første kvartal 2022 lød toplinjen på 13,9 mio. kr.

Bruttomarginen løftede sig samtidig til 44 pct. fra 38,2 pct. i samme kvartal sidste år, hvilket foruden prismix og stigende priser også kan tilskrives lavere omkostninger fra materialer og en gunstig valutakurs, fremgår det af regnskabet.

Driftsresultatet viste et overskud på 1,1 mio. dollar mod negative 1,9 mio. dollar sidste år, og på bundlinjen blev det til et plus på 582.000 dollar mod et underskud sidste år på 2,0 mio. dollar.

Forventningerne bliver fastholdt, og Asetek ser forsat en omsætningsvækst på 5-15 pct. sammenlignet med 2022 og en driftsindtjening på 2-4 mio. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Mia Grosen sidder i DI’s advisory board for entreprenørskab, som netop har sendt anbefalinger til regeringen, hvor ét af dem er, at der bør laves en rågivingsindsats for scaleups med internationale ambitioner. | Foto: PR

Danske startups skal tænke større end Danmark

For abonnenter