Cisco opjusterer forventningerne

Trods opjusterede forventninger var der fald i aktiekursen hos amerikanske Cisco.
Foto: Nacho Doce/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Nacho Doce/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Cisco har onsdag aften opjusteret sine forventninger til 2022/23 til både top og bund efter et solidt gennemført tredje kvartal. Aktien falder alligevel med 0,6 pct. i eftermarkedet - måske på grund af svag vækst i serviceindtægterne.

Verdens største netværksproducent venter nu et justeret overskud intervallet mellem 3,80 og 3,82 dollar per aktie mod tidligere et resultat mellem 3,73 og 3,78 dollar.

På forhånd var der blandt analytikerne ventet en overskud på 3,75 dollar per aktie, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Prognosen for omsætningsvæksten præciseres samtidig opad til et interval mellem 10,0-10,5 pct. mod tidligere i området 9,0-10,5 pct. Her var forventningen på Wall Street forinden en vækst på 9,7 pct.

”Vores ordrebog, tilbagevendende indtægter og tilbageværende leveranceforpligtelser samt forbedret tilgængelighed i forsyningskæden underbygger vores tillid til at kunne løfte vores helårsforventninger,” kommenterer Scott Herren, finansdirektør i Cisco, i regnskabet.

Tredje kvartal var samtidig bedre end ventet.

Koncernen oplevede i perioden en fremgang i omsætningen på 14 pct. til 14,57 mia. dollar mod ventede 14,39 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,00 dollar, sammenlignet med 0,87 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 0,97 dollar, ifølge Bloomberg News.

Fremgangen på toplinjen var drevet af en vækst på 17 pct. i produktsalget til 11,09 mia. dollar mod spåede 10,86 mia. dollar.

Minusset i den forbindelse er nok, at salget af serviceydelser blot kravlede op med knap 3 pct. til 3,48 mia. dollar, mens 3,54 mia. dollar var ventet.

Ciscos topchef, Chuck Robbins, har nemlig lagt en strategi om, at selskabet skal vokse mere på service, software og abonnementer og være mindre afhængig af salget af hardware.

”Endnu en gang leverede vi et stærkt kvartal i et dynamisk miljø. I tredje kvartal leverede vi rekordomsætning og tocifret vækst i både software- og abonnementsindtægterne,” udtaler Chuck Robbins dog i regnskabet.

Softwareindtægterne steg med 18 pct., mens abonnementsindtægterne gik op med 17 pct. I andet kvartal var årsvæksten her på henholdsvis 10 og 15 pct.

Ciscos justerede nettoresultat blev i tredje kvartal på 4,11 mia. dollar mod et bud på Wall Street på 3,99 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også