Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea

Med udgangen af april trækker Ib Kunøe sig fra formandsposten i Atea, som han har været stærkt medvirkende til at bygge op. Afgangen sker efter, at selskabet leverede stærke tal i seneste regnskab. ”Nu er det fremad, fremad, fremad,” siger han om selskabet.
Foto: Magnus Møller
Foto: Magnus Møller

Atea mister sin formand ved næste generalforsamling, hvor den kendte danske erhvervsmand og storinvestor i Atea, Ib Kunøe, forlader formandsposten.

Det forklarer han til ITWatch.

”Jeg trækker mig som formand, og jeg har valgt at trække mig til generalforsamlingen her sidst i april,” siger Kunøe.

”Jeg har været med i selskabet i 15 år og har været med til at bygge det op til den størrelse, det har i dag. Det er mig en helt ny og stor ting at trække mig som formand, men på et tidspunkt skal man jo,” siger han.

Han kalder det for ”det rette tidspunkt.” 

”Vi har aldrig lavet så fremragende et resultat. Vi omsætter for 47 mia. kroner og tjener gode penge. Vi har et overskud på 1,2 mia. kroner, og fremtiden ser lys ud. Det var det rette tidspunkt,” siger Ib Kunøe.

Runder 80

Han har skabt en milliardformue som investor i talrige danske it-selskaber. Og han siger, at afgangen fra Atea også har sit afsæt i, at han runder 80 i år.

”Det er ikke sikkert, at alle syntes, at den gamle mand skal blive siddende. Jeg føler mig utroligt frisk og løber hver morgen, men min dåbsattest kan jeg ikke løbe fra,” siger han.

Hvad med Columbus, hvor du også er formand. Forlader du også det selskab?

”Dér bliver jeg, for det er den helt rigtige direktør, vi har fået. Det er et selskab i en stor transformation fra en ERP-leverandør til en konsulentvirksomhed. Så nej, jeg forlader ikke Columbus.”

Han siger, at han har været utrolig glad for at være i Atea.

”Jeg har været utrolig glad for at være med på denne rejse. De store udfordringer, der har været, er overvundet, og selskabet står stærkt i år. Det har været spændende og krævende med 8000 medarbejdere.”

Sælger intet

Sælger du ud af dine Atea-aktier?

”Aldrig, jeg køber kun, jeg sælger aldrig af Atea. Det er en meget stabil og stærk virksomhed at være i som investor.”

Er der noget, du gerne havde været foruden i Atea?

”Det er klart, det er den danske sag. Den havde jeg meget gerne været foruden. Det var en sag, der voksede kraftigt – også fordi den blev politisk,” siger han om den bestikkelsessag, der opstod, da Ateas daværende ledelse gav gaver til kunder i det offentlige.

”Den sag har slidt på det danske selskab længe, men nu kan vi se, at vi er kommet over det.”

Så det er fordi, I kommer i mål i år, at du trækker dig? Altså, var du blevet et år mere, hvis det krævede et år mere at komme i land?

”Jeg var blevet et år mere, hvis det var påkrævet, men nu er det det rette tidspunkt. Selskabet står stærkt, og nu er det fremad, fremad, fremad.”

Omsætningen i Ateas danske afdeling endte i fjerde kvartal i 2022 på 2,16 mia. kr., hvilket var en stigning på 345 mio. kr. fra året forinden. Samtidigt sikrede Ateas danske afdeling sig et driftsresultat på 61 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også