GN-formand: Kapitalforhøjelse er fortsat afgørende for gældsnedbringelse

Man vil nu søge alternative finansieringsmuligheder i GN, oplyser bestyrelsesformand på ordinær generalforsamling i selskabet. 
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad
Af Marketwire

Det er med en vis beklagelse i stemmen, at GN’s afgående bestyrelsesformand, Per Wold-Olsen, i forbindelse med onsdagens ordinære generalforsamling, konstaterer, at forslaget om en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. ikke blive til noget i denne omgang.

Forslaget blev trukket tilbage af bestyrelsen sent tirsdag, efter at optælling af forhåndsstemmer havde gjort det klart, at forslaget ikke ville kunne nå det krævede flertal på to tredjedele, selv om knap halvdelen af de stemmeberettigede havde stemt for.

”I den nuværende situation med den aktuelt høje gæld havde vi anmodet generalforsamlingen om bemyndigelse til at gennemføre en kapitalforhøjelse på op til 7 mia. kr. Tanken bag det var at få det lagt bag os på én gang,” siger Per Wold-Olsen.

”Vi anerkender, at der er forskellige meninger hos mange. Vi lytter naturligvis til aktionærernes holdning, som vi altid har gjort, og derfor har vi trukket forslaget. Når det er sagt, mener bestyrelsen stadig, at en kapitalforhøjelse er afgørende for at få nedbragt gælden,” fortsætter han.

Bestyrelsen vil nu i stedet afsøge alternative finansieringsmuligheder. Herefter vil den igen vende tilbage til aktionærerne på et senere tidspunkt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også