Nvidia regner med øget salg inden for kunstig intelligens

Optimistisk prognose for salget i første kvartal fra Nvidia løftede aktien onsdag eftermiddag. 
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Aktien i Nvidia steg 8,9 pct. til 225,98 dollar i onsdagens eftermarked, da chipkæmpen lagde en overraskende optimistisk prognose for salget i første kvartal frem for investorerne.

Nvidia regner nemlig med et salg i perioden på 6,50 mia. dollar, men med en usikkerhed på 2 pct. i begge retninger, og det er bedre end konsensus på 6,35 mia. dollar blandt analytikerne på Wall Street.

”Kunstig intelligens er ved et vendepunkt og lægger an til bred anvendelse ind i enhver branche. Fra start-up-selskaber til de største koncerner ser vi accelereret interesse i anvendeligheden og evnerne inden for generativ kunstig intelligens,” siger Jen-Hsun ”Jensen” Huang, topchef i Nvidia, i regnskabet.

Forventningerne til driftsomkostningerne på 1,78 mia. dollar ligger derimod tæt op ad de spåede 1,79 mia. dollar.

Udviklingen i fjerde kvartal var samtidig helt som ventet negativ med et dyk i omsætningen på 21 pct. til 6,05 mia. dollar, men dog mod ventet 6,02 mia. dollar.

Det dækkede over en fremgang i salget til data centre på 11 pct. til 3,62 mia. dollar, mens gaming-indtægterne blev næsten halveret med et fald på 46 pct. til 1,83 mia. dollar.

I perioden blev bruttomarginen reduceret til 66,1 fra 67,0 pct., mens 65,8 pct. var ventet, og driftsomkostningerne på 1,78 mia. dollar, en stigning på 23 pct., var helt som spået.

Det justerede driftsresultat, EBIT, dykkede derfor med 40 pct. til 2,22 mia. dollar, mens konsensus lød på 2,16 mia. dollar, og det justerede overskud per aktie blev på 0,88 dollar sammenlignet med 1,32 dollar et år tidligere - og mod et konsensusestimat på 0,81 dollar ifølge Bloomberg News.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Adobe / Pr

Adobe: Steg efter opjustering

For abonnenter