ITWatch

Chipsektoren er ramt af markant opbremsning i efterspørgslen

Chipproducenterne advarer ifølge Bloomberg News om, at man på ugentlig basis oplever en nedgang i efterspørgslen.

Foto: FLORENCE LO/REUTERS / X06710

Der er voksende tegn på, at nedturen i teknologisektoren kan blive dybere og vare længere end tidligere frygtet, skriver Bloomberg News.

Efter flere år med store investeringer, advarer chipproducenterne nu på ugebasis om en nedgang i efterspørgslen. Senest har sydkoreanske Samsung Electronics og amerikanske Advanced Micro Devices, AMD, inden for det døgn præsenteret skuffende regnskaber, der var milevidt fra analytikernes estimater.

Samsungs driftsindtjening faldt 32 pct., og AMD advarede om, at det vil tjene omkring 1 mia. dollar mindre end tidligere estimeret.

Og de to giganter er blot eksempler i en branche, hvor flere navne er kommet med skuffende meldinger.

”Det virker som om, at efterspørgslen er markant forværret i de seneste uger, og slutbrugerne synes at tømme deres lagre voldsomt,” siger Stacy Rasgon, analytiker i Bernstein, til Bloomberg.

Også Wall Street Journal har fredag rettet luppen mod opbremsningen i chipsektoren, der ofte er pålideligt barometer for senere strømninger i elektronik- og teknologisektoren, da chipsektoren relativt tidligt rammes af ændringer i efterspørgslen.

Og ifølge finansavisen er priserne på chips faldet ret voldsomt i de seneste måneder, formentlig som konsekvens af pludseligt skift i efterspørgslen, der var høj under pandemien, men nu ser ud til at falde brat.

Aktien i AMD, der kom med regnskab torsdag aften, falder fredag over 5 pct. i det amerikanske formarked. Desuden taber chipproducenterne Intel og Nvidia begge 3 pct.

I Europa ligger ASML Holding, der laver udstyr til fremstilling af chip, 2,4 pct. lavere. Desuden falder den fransk-schweiziske chipproducent STMicroelectronics 2,7 pct.

Samsungs indtjening dykker for første gang siden 2019

AMD: Foreløbigt Q3-salg skuffer

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs