ITWatch

Samsungs indtjening dykker for første gang siden 2019

Chipkrisen sender Samsungs indtjening nedad og det står værre til end forventet.

Jung Yeon-Je/AFP/Ritzau Scanpix

Samsung Electronics leveret sit første indtjeningsfald siden 2019, hvilket understreger dybden af en global nedtur for pc- og hukommelseschips.

Den sydkoreanske teknologigigant fik i de tre måneder, der sluttede ved udgangen af september, et fald i driftsresultatet på 32 pct. til 10.800 mia. won. Her havde analytikere adspurgt af Bloomberg News ventet 12.100 mia. won.

Salget steg 2,3 pct. i kvartalet på 76.000 mia. won, hvilket også skuffede i forhold til analytikerkonsensus på 78.500 mia. won.

Globale hukommelseschipproducenter har i de seneste uger advaret om, at de står over for et sværere marked, efterhånden som lagrene opbygges, og ordrerne skæres ned af datacentre såvel som forbrugerteknologiske kunder, efter at efterspørgslen efter pc’er og smartphones er svækket yderligere end forventet.

Kort før Samsungs regnskabstal blev præsenteret skuffede den amerikanske processor- og grafikchipproducent AMD også med sit regnskab, hvor især salget skuffede med 1 mia. dollar i forhold til både analytikerestimat og egen prognose.

”Makroøkonomiske forhold drev lavere end forventet pc-efterspørgsel og en betydelig lagerkorrektion,” udtaler AMD’s administrerende direktør Lisa Su.

Samsung-aktien faldt fredag med 2 pct. på børsen i Seoul, mens AMD indikeres 5,1 pct. lavere i det amerikanske formarked.

Chipkæmpe overvejer investering på 100 mia. dollar i fabrik i USA

Danske Bank tror på Steelseries-ejer

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs