ITWatch

Chipkæmpe overvejer investering på 100 mia. dollar i fabrik i USA

20 af de i alt 100 mia. dollar, der investeres i chipindustrien, ventes de første 20. mia. at blive brugt allerede i år.

Foto: Stephen Nellis/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Micron planlægger at investere op mod 100 mia. dollar over de kommende 20 år i at bygge en gigantisk chipfabrik i staten New York.

Det skriver New York Times.

Satset er et tydeligt tegn på, at den amerikanske regerings tilskyndelse til at lægge investeringer i amerikanske chipfabrikker virker. I alt afsætter lovgivningen - den såkaldte Chips act, som er vedtaget i år - omkring 52 mia. dollar i tilskud til virksomheder, der vil udvide eller bygge nye fabrikker i USA.

”Der er ingen tvivl om, at uden Chips act, ville vi ikke være her i dag,” siger administrerende direktør Sanjay Mehrotha til avisen.

Af den samlede investering på op til 100 mia. dollar venter Micron i første omgang at bruge 20 mia. dollar i perioden frem til udgangen af dette årti.

Opførelsen af fabrikken ventes indledt i 2024, og fabrikken ventes at være i drift efter 2025. Samlet ventes projektet at skabe 9000 arbejdspladser i Micron over de kommende 20 år.

Den offentlige støtte til den amerikanske chipindustri blev et stort tema under coronapandemien, hvor flaskehalse på transportmarkedet afslørede, hvor afhængig den amerikanske industri var blevet af leverancer af computerchip fra Asien.

Siden er der gjort et stort arbejde for at få produktion hentet til USA. Ud over Micron har eksempelvis Intel også annonceret planer om at investere 20 mia. dollar i to chipfabrikker i Ohio. Desuden har sydkoreanske Samsung meddelt, at det vil bygge en fabrik i Texas - en investering til omkring 17 mia. dollar.

Aktien i Micron stiger tirsdag 2,9 pct. i formarkedet til 53,23 dollar.


Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs