ITWatch

Micron skuffer med salgsprognose

Chipproducenten Micron stiger i formarkedet. Det sker på trods af, at selskabet leveret en salgsprognose.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Micron indikeres 1,2 pct. højere i 50,63 dollar, da analytikerne vurderer, at den igangværende lagerkorrektion kun er en kortvarig forhindring, og at bunden er nær, hvilket er en potentiel lettelse for halvlederaktierne, der har fået mange tæv i år.

Det sker, efter at USA’s største hukommelseschipproducent har skuffet med salget for det forskudte fjerde kvartal samt skuffet med salgsprognosen for det igangværende første kvartal.

Micron venter i første kvartal at lande en justeret omsætning på 4-4,5 mia. dollar. Det er markant lavere end ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde sat næsen op efter en omsætning på 6,02 mia. dollar.

Derudover ventes der et justeret resultat per aktie på mellem minus 0,06 dollar og plus 0,14 dollar. Her ventede analytikerne et overskud på 0,87 dollar per aktie.

Til sammenligning kom Micron ud af fjerde kvartal med en justeret omsætning på 6,64 mia. dollar mod ventet 6,8 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie endte i regnskabsåret sidste tre måneder på 1,45 dollar. Her var ventet 1,37 dollar per aktie blandt analytikerne.

Finanshuset Deutsche Bank lægger vægt på, at udbuddet bliver skåret, hvilket er ”god og nødvendigt”, men det pointeres, at efterspørgselsrisici stadig består.

Lagerjusteringer forventes at være færdige ved udgangen af andet kvartal, hvilket tyder på mulighed for kraftig sekventiel leveringsvækst i andet kvartal, vurderer Deutsche Bank, der også er opmuntret af betydelige nedskæringer i anlægsinvesteringerne i indeværende regnskabsår.

Selskabet bag Jabra og Steelseries falder: Aktien rammer 2016-niveau

Fujitsus omsætning styrtdykker: Negativt årsresultat mere end fordoblet

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs