ITWatch

Nvidia falder trods USA’s ja til salg af mikrochip til Kina

Den amerikanske regerings godkendelse af eksporten af Nvidia-producerede mikrochips får mikrochip-selskabets aktiekurs til at stige lidt fra sit tidligere fald.

Foto: TYRONE SIU/REUTERS / X02605

Nvidia har reduceret sit fald i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske regering har godkendt eksporten af H100-mikrochippen, efter at mikrochipgiganten onsdag aften advarede om, at nye regler for eksport af kunstig intelligens-chips til Kina kan påvirke salg for flere hundrede mio. dollar.

I det amerikanske formarked har Nvida reduceret faldet til 4,4 pct. fra tidligere mere end 6 pct.

Onsdag aften efter amerikansk lukketid meddelte Nvidia, der blandt andet laver processorer til gaming-computere og databaser, at selskabets A100- og de kommende H100-produkter kræver godkendelse fra den amerikanske regering, før de kan sælges til kinesiske kunder.

USA er bekymret for, at disse processorer kan blive brugt af militæret, meddeler Nvidia, der modtog meddelelsen den 26. august.

Nvidia står allerede over for en salgsnedgang udløst af lavere efterspørgsel på computere.

Hvis selskabet ikke får tilladelse til at sælge mikrochips til Kina, kan salg på 400 mio. dollar blive ramt. Det svarer til omkring 6,8 pct. af omsætningen i tredje kvartal, meddelte Nvidia onsdag aften.

I Europa er mikrochipproducenter såsom Infineon og Nordic Semi ramt med fald på henholdsvis 1,9 og 5,3 pct. samt udstyrsproducenter som ASML og ASM International, der ligger med tab på henholdsvis 1,6 og 3,1 pct.

Nvidia er i fokus i den amerikanske aktiehandel torsdag, efter at den amerikanske regering har godkendt eksporten af H100-mikrochip.

Torsdag eftermiddag dansk tid falder aktien til 5,0 pct. til 143 dollar.


Mikrochip-producent står til fald på aktiemarkedet

Mikrochipkæmpen Nvidias prognose skuffede

Mere fra ITWatch

Dansk MSP-selskab kommer på norske hænder

Norske Netnordic har sat kløerne i en dansk managed service provider med fokus på cloud-, netværks- og -infrastrukturtjenester. Handlen fordobler Netnordics antal af medarbejdere i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs