ITWatch

Danske tech-selskaber har unik chance for produktion af mikrochips

MANGEL PÅ MIKROCHIPS: Global mangel på mikrochips rummer en unik mulighed for danske tech-selskaber, vurderer DI Digital. Organisationen står bag en kortlægning af danske chipproducenter, der nu med mulighed for gevinst kan erstatte noget af den produktion af chips, som i dag er en global mangelvare.

Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Den globale efterspørgsel på mikrochips åbner en særdeles lukrativ mulighed for dansk tech-industri. Sådan lyder det fra DI Digital, der har gennemført en analyse af hvor mange danske tech-virksomheder, der i dag producerer mikrochips i en eller anden grad. Og her fremgår det, at der er en stribe store og mindre danske selskaber, der i dag udvikler mikrochips og som derfor udgør grundlaget for, at Danmark kan indlede et sats på netop produktion af mikrochips.

Det mener Rikke Zeberg, der er direktør for DI Digital. For hende kommer det som en overraskelse, at der er så mange virksomhederne i værdikæden omkring produktion af mikrochips herhjemme i dag. Og med den som udgangspunkt øjner hun her store muligheder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs