ITWatch

GN-topchef efter nedjustering: "Vi er faktisk godt tilfredse"

Det blev til en nedjustering og et større drop i omsætningen hos opkøbte Steelseries. Men samlet er der vækst, og det er GN Store Nords topchef René Svendsen-Tune tilfreds med.

Rene Svendsen-Tune, direktør i GN Audio | Foto: PR

Der var lagt i kakkelovnen til problemer, for i løbet af ugen har de to konkurrenter Demant og Sonova nedjusteret. Og sådan endte det også hos GN Store Nord, som onsdag aften sendte regnskab og en nedjustering ud. Det er især forventningerne til Steelseries, der er ændret - fra en vækst på ti procent til nu et fald på op til 25 pct.

Manglen på komponenter giver stadig knas i maskinen, samtidig med at forbrugerne er stoppet lidt op og holder på pengene. Men topchef for GN Store Nord René Svendsen-Tune peger på, at der faktisk var en fin vækst samlet set, trods de forskellige benspænd.

»Vi er faktisk godt tilfredse med de resultater, vi har leveret. Vi havde en større omsætningsvækst, end markedet havde forventet, og indtjeningen fulgte pænt med,« siger han.

Samlet set var der en organisk vækst på 8 pct., med store forskellige på de forskellige forretningsområder. GN Audio, som først og fremmest sælger headsets, havde en fremgang på 18 pct. hos de professionelle kunder, for eksempel callcentre, mens salget til private forbrugere dykkede med 25 pct. Det var især produkter fra Steelseries, som GN opkøbte i oktober 2021, der fik et dyk.

Problemet her var, at der var fin efterspørgsel på de dyreste produkter på hylderne, men problemer med at producere nok, mens de billigere versioner blev ramt af den lidt trykkede stemning blandt forbrugerne.

»Den forretning er ramt af svækket forbrugertillid i Europa og USA, for vi kan se, at efterspørgslen på midrange-produkter er svækket, mens efterspørgslen på premium-produkter er stort set intakt. Kunne vi levere mere i den høje ende, ville det gå lidt bedre,« siger René Svendsen-Tune.

Manglen på komponenter har plaget GN – ligesom resten af verdens elektronikproducenter har mærket det – og det er blevet bedre nu. Men altså stadig ikke godt nok.

»Volumenerne er bedre og forudsigeligheden er bedre. Men det er ikke løst. Jeg forventer, at det er noget, vi kommer til at tale om resten af året og formentlig også noget af næste år. Vi får stadig ikke alt det, vi skal bruge,« siger René Svendsen-Tune.

De to divisioner i GN Store Nord – GN Audio og GN Hearing – var før coronapandemien cirka lige store. Men da corona satte turbo på hjemmearbejde og hjemmeunderholdning, spurtede GN Audio afsted og er nu mere end dobbelt så stor som GN Hearing.

Det spiller også ind, når man måler på væksten i dag, lyder meldingen.

»Vi sælger for 800 kr. mere end i første kvartal. Vi har taget betydelige markedsandele hos professionelle kunder. Hvis du kigger på summen af alt dette, så arbejder denne forretning på et meget højere niveau end for tre år siden. Det er en meget større butik, et højere niveau, vi vokser fra nu,« siger René Svendsen-Tune.

I GN Hearing-divisionen var der fire procent organisk vækst, men indtjeningen faldt. Marginen på ebita-resultatet gik på et år fra 11,6 pct. til nu 0,4 pct.

Det er der mange forskellige grunde til, forklarer topchefen, men her spiller forbrugernes stigende forsigtighed også ind. I USA skal man nemlig i højere grad selv betale for høreapparater.

»Det har været lavere prispunkter, end det skulle have været. I USA mærker vi, at markedet er påvirket af forbrugertilliden. Man køber noget, der er billigere eller udskyder købet. Er du en ældre person med en absolut økonomi, og det koster mere at købe benzin og bøffer end før, så påvirker det dine valg,« siger han.

GN Hearing har været igennem en større omvæltning det seneste år, hvor udviklingsdirektøren blev skiftet ud og produktlanceringer blev ramt af større forsinkelser. I denne uge kunne GN Hearing så lancere et af de længe ventede nye produkter.

»Vi er stille og roligt på vej tilbage. Nu er vi der, hvor vi har sagt, vi ville være. Vi har lanceret en række produkter, som vi har lovet vores kunder og investorer,« siger René Svendsen-Tune.

GN: Steelseries går langsommere end ventet

GN Audio: Virksomheder er langt fra så påvirkede som forbrugerne

GN Store Nord nedjusterer trods salgsvækst i andet kvartal

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs