ITWatch

Mikrohøreapparatproducent steg 77 pct. efter nye salgsregler

Eargo-aktien steg markant tirsdag på baggrund af nyheden om, at det nu er tilladt at sælge høreapparater i håndkøb i USA.

Foto: Eargo / PR

Den mikroskopiske høreapparatproducent Eargo steg tirsdag med 77,2 pct. til 2,02 dollar, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har færdiggjort de længe ventede endelige regler for salg af høreapparater i håndkøb i USA - såkaldt over the counter (OTC).

Høreapparatproducenten støttede ifølge Bloomberg News den foreslåede regel og indsendte offentlige kommentarer til de amerikanske tilsynsmyndigheder.

Der er en tidsramme på 60 dage til at implementere reglerne, og det betyder, at de første OTC -apparater kan ramme butikshylderne i midten af oktober.

De nye rammer, der har været undervejs siden 2017, betyder, at forbrugere med mildt til moderat høretab kan købe høreapparater direkte hos butikkerne uden at skulle forbi en audiolog først.

Aktierne i den San Jose-baserede høreapparatproducent er trods tirsdagens stigning stadig faldet 60 pct. siden årsskiftet. Selskabet har en markedsværdi på 80 mio. dollar svarende til 585 mio. kr.

Til sammenligning er markedsværdien for Demant på 56 mia. kr. og for GN er den 32,5 mia. kr.

Eargo-aktien har også en høj shortandel på 12 pct. af de udestående aktier, hvilket er en stigning fra under 10 pct. i juni, viser data ifølge S3 Partners.

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs