ITWatch

Nedjustering kan lure i Audio efter svært kvartal for GN

Høj inflation og komponentknaphed kan øge risikoen for, at GN Audio må nedjustere forventningerne til resten af året, vurdere analytikere.

Foto: PR

Der bliver zoomet kraftigt ind på væksten i headset-divisionen GN Audio, når GN-koncernen torsdag morgen gør status for andet kvartal.

Meldinger fra konkurrenter som amerikanske Poly og schweiziske Logitech har peget på fortsat knas med forsyningskæderne og komponentknaphed. Hos sidstnævnte var problemerne særligt inden for gaming-udstyr, hvor GN Audio er repræsenteret gennem Steelseries.

Og det kan - sammen med den skyhøje inflation, som presser forbrugerne - være med til at øge risikoen for, at GN må nedjustere sin prognose for hele året.

Sådan lyder i hvert fald forventningen fra Jyske Bank.

”Vi forventer, at ordlyden vil være mere negativ denne gang, også set i lyset af regnskaberne fra Logitech og Corsair Gaming, der har været ude at advare om et svært makroøkonomisk klima og lagertilpasninger i gaming-markedet,” skriver Janne Vincent Kjær, der er analytiker og vicechef for aktieanalyse hos Jyske Bank, i en optakt.

”Det bliver derfor svært at indfri forventningerne om en organisk vækst på over 10 pct. i Steelseries. Forventningerne er dog kommet ned, og med et kursfald på over 50 pct. fra toppen er bekymringerne omkring vækstudsigterne og en nedjustering i vores optik indregnet i aktiekursen,” fortsætter hun.

Den holdning afspejles også i anbefalingen ”stærkt køb” og et kursmål på 370 kr.

Også hos Danske Bank, hvor anbefalingen af GN lyder på ”køb”, bliver der i optakten til torsdagens regnskab talt om udsigt til en nedjustering i GN Audio.

”Vi venter nu en organisk vækst på 2,7 pct. for hele året for GN Audio (cirka 2 pct.point under GN’s forventninger) og minus 5 pct. for Steelseries (cirka 15 pct.point under forventningerne),” skriver analytiker Christian Sørup Ryom blandt andet.

Steelseries skovler penge ind

Jabra-ejer melder om bedring i komponentkrise

Analysehus hæver forventningerne til GN

Mere fra ITWatch

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs