ITWatch

Apple-leverandør med regnskab over forventning - ser mulig svækket efterspørgsel

TSMC, der producerer halvledere og er leverandør til Apple, oplevede vækst på samtlige poster i andet kvartal, men forudser samtidigt en svækket efterspørgsel på elektronik som en kommende udfordring.

Foto: YIMOU LEE/REUTERS / X06486

Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), der er leverandør til Apple, så i andet kvartal vækst på samtlige regnskabsposter, men advarer om, at en mulig recession kan gøre indhug i efterspørgslen på elektronik.

Det skriver Bloomberg News.

TSMC ser i 2022 omsætningen øge i niveauet 35 pct. mod tidligere 30 pct. Opjusteringen følger et bedre end ventet kvartal, hvor halvlederproducenten omsatte for 237,0 mia. taiwanske dollar - svarende til 58,8 mia. dollar - mod ventet 219,81 mia. taiwanske dollar.

Bruttomarginen endte på 59,1 pct. mod ventet 56,8 pct., mens driftsmarginen lød på 49,1 pct. mod ventet 46,7 pct., svarende til et driftsoverskud på 262,12 mia. taiwanske dollar.

TSMC’s regnskabsår ses påvirket af stor usikkerhed omkring efterspørgslen på elektronik som følge af den potentielt kommende recession, advarer selskabets topchef C.C. Wei, der samtidig vurderer, at det er for tidligt at gå i detaljer om TSMC’s investeringsplaner og forventningerne til halvlederefterspørgslen i 2023.

Han venter dog, at 2023 vil blive et ”vækstår” for TSMC, der ifølge Bloomberg News er iPhone-producenten Apples vigtigste leverandør af halvledere.

Selv om recessionstruslen kan påvirke efterspørgslen, vurderer TSMC, at selskabets rolle som leverandør til Apple vil afbøde de værste konsekvenser målt på overskudsmarginen.

”Vi venter, at vores kunder vil arbejde på at tynde ud i deres lagre. Nogle kvartaler og mindst ind i første halvår af 2023 vil vi se en korrektion af lagrene,” lyder det.

”Vores kunders efterspørgsel fortsætter med at overstige vores udbudsevne. Vi venter, at vores kapacitet vil være hårdt kørt frem til udgangen af 2022.”

TSMC ser i 2022 investeringerne lande i den nedre ende af forventningsspændet på 40-44 mia. dollar, oplyser topchef C.C. Wei ifølge Bloomberg News.

Imens venter den administrerende direktør, at 2023 bliver et vækstår for halvlederproducenten.

I tredje kvartal venter TSMC en omsætning på 19,8-20,6 mia. dollar og en bruttomargin mellem 57,5 og 59,5 pct. mod ventet 56,1 pct.

Aktien steg 1,0 pct. til 475 taiwanske dollar på børsen i Taipei. I USA, hvor selskabet også er børsnoteret, stiger aktien 1,9 pct. i formarkedet.

Europæiske chipproducenter i kurs mod rekorder – stiger mest af alle

Verdens største chipproducenter åbner yderligere fabrik

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs