ITWatch

Chipproducenter løftes af bedre end frygtet regnskab fra Samsung

De europæiske chipproducenter nyder torsdag godt af sydkoreanske Samsung Electronics regnskab, der så en omsætningsvækst på 21 pct. i andet kvartal.

Foto: JUNG YEON-JE/AFP / AFP

Det var langt bedre end ventet blandt investorerne, der så både en svag forbrugertillid og stigende omkostninger påvirke chipindustrien negativt.

”Resultaterne er ikke så dårligere som ventet,” siger analytiker i Song Myung-sup fra HI Investment & Securities om regnskabet.

”Der var store bekymringer, og indtjeningsestimaterne blev sænket. Men resultatet kom inden for rammen af forventningerne,” lyder det videre.

Det smitter ifølge Reuters af på de europæiske halvlederproducenter, der torsdag formiddag har lagt sig i spidsen af et grønt Stoxx 600.

STMicroelectronics stiger 1,5 pct. til 29,74 euro på børsen i Paris, mens ASM International, ASML Holding og BE Semiconductor stiger 3,3-4,0 pct. på børsen i Amsterdam.

Selv steg Samsung Electronics 3,2 pct. til 58.200 won på børsen i Seoul.

Analysevirksomhed: Interessen for datadrevet produktion er i vækst

Forskningsprojekt skal udvikle robotter der kan sikre rene kantiner og kontorer

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs