ITWatch

Virksomheder sidder på glemt it-guld

Mange danske virksomheder opbevarer it-udstyr, som ikke længere bruges, men alt for få genanvender det, selvom det i 98 pct. af tilfældene er muligt, ifølge it-virksomheden 3stepIT.

Morten Rooed Hansen er salgsdirektør i 3stepIT. | Foto: 3stepIT / PR

Under halvdelen af danske virksomheder har en politik for at genanvende it-produkter, som ikke længere bruges, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden 3stepIT, der i mere end 20 år har arbejdet med grøn omstilling inden for it-branchen.

”Selvom der er sket meget på bæredygtighedsfronten hos danske virksomheder, så oplever vi fortsat, at der er store mængder brugt IT-udstyr, som står og samler støv rundt omkring i kældre og lagre, fordi virksomheden endnu ikke har en plan for afskaffelsen,” siger Morten Rooed Hansen, salgsdirektør i 3stepIT i meddelelsen.

Virksomhedens markedsundersøgelser viser, at det kun er 37 procent af de adspurgte nordiske virksomheder, som har en færdig plan for at reducere deres e-waste.

”I 98 procent af tilfældene kan vi gøre enhederne til et aktiv igen ved at genanvende dem på andre markeder, mens de resterende to procent bliver splittet op, udvundet og genbrugt til produktion af nyt udstyr. Der er altså store miljøgevinster at hente ved at tænke en livscyklusløsning ind allerede i indkøbsprocessen af nye enheder,” siger Morten Rooed Hansen.

Ikke desto mindre er bæredygtig it vigtig for danske virksomheder, hvilket afspejler sig hos 3stepIT, som for andet år i træk har fået flere kunder, mens eksisterende kunder udvider engagementet med flere enheder indkøbt gennem selskabets tredelte såkaldte Technology Lifecycle Management løsning.

”Vi har i regnskabsåret opereret med et aggressivt budget og har leveret tilfredsstillende på stort set alle parametre. Resultatet står mål med branchens udvikling og med det stigende ønske om en mere bæredygtig tilgang til IT, som vi oplever blandt danske virksomheder,” siger Morten Rooed Hansen.

3stepIT har håndteret over 560.000 enheder i 2021 alene. Siden etableringen i 1997 har virksomhedens mål været at hjælpe kunder med at planlægge og styre en regelmæssig udskiftning af it-udstyr samt genanvende det returnerede udstyr til videresalg i tråd med den cirkulære økonomi.

Teknologisk Institut udnævner ny chef for robotteknologicenter

Dells globale sustainability-direktør: Bæredygtighed sikrer kontrakter for milliardbeløb

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs