ITWatch

Nvidia venter problemer med forsyningskæden

Chipfabrikant venter ikke bedring på forsyningskrisen lige foreløbig. Tværtimod ser virksomheden yderligere problemer forude.

Foto: FLORENCE LO/REUTERS / X06710

Nvidia, der USA’s største producent af mikrochips, bliver sendt ned i eftermarkedet, da selskabets prognose for andet kvartal bliver trukket ned af forventninger om forsyningskædeproblemer i Kina og påvirkning fra krigen i Ukraine.

Det viser selskabets regnskab for første kvartal, der er blevet offentliggjort efter markedets lukning.

Nvidia venter i andet kvartal en omsætning på 8,10 mia. dollar. Her havde analytikerne på forhånd sat næsen op efter 8,44 mia. dollar ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

Der var ellers fine takter i første kvartal, der over en bred kam endte over markedets forventninger.

Den justerede indtjening per aktie endte på 1,36 dollar mod ventet 1,30 dollar, mens omsætningen steg 46 pct. sammenlignet med sidste år til 8,29 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet 8,10 mia. dollar.

Den justerede driftsindtjening voksede 55 pct. til 3,96 mia. dollar. Her var på forhånd ventet 3,85 mia. dollar.

Investorerne bider dog mest mærke i prognosen for andet kvartal og sender aktien ned med 7,8 pct. i eftermarkedet. Aktien lukkede ellers med et plus på 5,1 pct.

Der er for få chips til at lave chips

Italien vil øremærke 4 mia. euro til produktion af computerchips

Chipmangel fører til fordobling af hardwarepriser

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs