ITWatch

Kina får svært ved at opbygge egen kritisk mikrochipproduktion

Kinas plan om at blive overvejende selvforsynende, når det blandt andet gælder egenproduktion af mikrochips, bliver svær at opnå.

Foto: Chris Ried/Unsplash

Som led i af Kinas ambitiøse 2025-plan om at være 70 pct. selvforsynende med kritisk teknologi i egen produktion af mikrochips. Men det kan ifølge den amerikanske chef for JSR, Eric Johnson, blive en svær opgave.

Det skriver Financial Times.

Den japanske virksomhed JSR er en af verdens største udbydere af materialer til produktion af halvledere, som er en uundværlig komponent i den færdige mikrochip.

Der er stor mangel på chipsene, som er en integreret del af stort set alt vores teknologi, hvilket blandt andet skaber hovedpine hos bilproducenter, som ikke kan færdiggøre bilerne.

Vigtigheden af disse chipsfomc skaber grobund for en politisk kampplads, hvor Kina er ved at positionere sig. Men Johnson vurderer, at landet mangler den kritiske teknologiske infrastruktur, som er nødvendig for produktionen af de komplicerede mikrochips.

- Selv hvis Kina fik en opskrift, der præcist viste fremgangsmåden, ville det stadig være utrolig svært at fabrikere med den rette renhed, præcision og konsistens. Det er slet ikke så nemt, og de mangler forsyningskæderne til at gøre det, siger chefen for JSR til Financial Times.

Han nævner også, at det kræver flere årtier og enorme mængder penge at udvikle de mest avancerede mikrochips.

Dog mener han, at der er et stort uforløst potentiale i Kina for de mindre avancerede mikrochips, som også er en vigtig del af markedet. Og Kina er i den forstand en væsentlig del af JSRs vækststrategi.

Johnson forudser, at forsyningsproblemerne med mikrochips fortsætter indtil 2023.

GN Audio forventer levering af flere microchips

Klumme: Har I en exit-plan for virksomhedens data?

Qualcomm belønnet for kvartalstal


Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs