ITWatch

Apple leverer langt over forventning

Teknologikæmpen Apple leverede langt bedre end ventet i sit første kvartal 2021/22, hvor selskabet kunne notere sig et stærkt salg af de seneste produktlanceringer.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X90143

Både omsætningen, indtjeningen og bundlinjen løb klart fra forventningerne i det forskudte første kvartal, der sluttede den 25. december, og det blev positivt modtaget blandt investorerne, der sendte aktien op med 5,0 pct. i torsdagens amerikanske eftermarked.

Apple omsatte i første kvartal for 124 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 119,1 mia. dollar.

Der er tale om salgsrekord for et enkelt kvartal, og det er et godt signal om, at Apple er lykkes med at navigere i ellers svære markeder med forsyningsforstyrrelser på globalt plan.

Apples administrerende direktør, Tim Cook, advarede ellers ifølge Bloomberg News sidste år om, at forsyningsvanskeligheder kunne ende med at koste Apple omkring 6 mia. dollar i omsætning i den vigtige julesæson.

Det blev omsat til et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 41,5 mia. dollar mod ventet 37,5 mia. dollar.

Og på de nedre regnskabslinjer kunne æblekoncernen notere sig en indtjening per aktie på 2,10 dollar mod ventet 1,90 dollar.

Iphone-salg styrket efter ny lancering

Lanceringen af Iphone 13 har været medvirkende til succesen.

I hvert fald steg omsætningen af Apples klart bedst sælgende produkt – Iphone – til 71,6 mia. dollar i kvartalet – en fremgang på 9,2 pct. fra første kvartal regnskabsåret før.

Samtidig var det noget bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde regnet med et iPhone-salg på 67,7 mia. dollar.

”Dette kvartals rekordresultater blev gjort mulige af vores mest innovative katalog af produkter og services nogensinde,” siger Apples topchef, Tim Cook, i regnskabet.

”Vi er glade for at se tilbagemeldingerne fra kunderne rundtomkring i verden på et tidspunkt, hvor det at forblive i kontakt aldrig har været vigtigere,” fortsætter han.

Senatet i USA vil begrænse Apple og Googles magt over appmarkedet

Overskudsvarme fra Apples datacenter i Viborg bliver ikke brugt

Udviklere har tjent 392 milliarder på App Store

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs