ITWatch

Apple rygtes at skære produktionsmål grundet chipmangel

Manglen på microchip rammer også Apple, der vil sænke produktionsmålet for selskabet nye iPhone, skriver Bloomberg.

Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS/REUTERS / X03739

Den globale chipmangel ser også ud til at ramme verdens mest værdifulde børsnoterede selskab, Apple, der sandsynligvis vil skære sine produktionsmål for iPhone 13 med hele 10 mio. styk i 2021 på den konto.

Det erfarer Bloomberg News fra unavngivne kilder.

Æblekoncernen havde ventet at producere 90 mio. enheder af den nye iPhone i år, men på grund af manglende chipleverancer fra Broadcom og Texas Instruments, har partnerne i Apples forsyningskæde nu fået at vide, at der skal produceres færre end oprindeligt spået.

Apples nuværende bestillinger af iPhones ventes leveret fra midten af november, så det er ikke sikkert, at det vil ramme julesalget. Det ventes, at Apples omsætning i årets sidste tre måneder vil ende med et plus på 7 pct. i 120 mia. dollar.

Koncernen har tidligere meldt ud, at den ventede udfodringer i forsyningskæden i de netop overståede tre måneder fra juli til september.

Rapporten fra Bloomberg News kom tirsdag efter markedets lukning, men i eftermarkedet er Apples aktie faldet med 1,4 pct. I den ordinære tirsdagshandel mistede Apple 0,9 pct.

Apples App Store i hollandsk modvind 

Stigende chippriser øger Samsungs overskud 

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs