ITWatch

Teknologi trækker europæiske aktier op

Efter der er faldet ro over renterne i Europa, er aktierne igen på vej op. Det er især teknologi og automobilindustrien, der trækker diverse indekser op.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger ved middagstid 1,1 pct., mens det tyske Dax-indeks går frem med 1 pct. Franske CAC 40 stiger 1,1 pct., og det britiske FTSE 100 stiger 0,9 pct.

På sektorniveau ligger biler og teknologi i top, og her er det blandt andet chipproducenterne, der trækker op.

Hollandske ASML, som producerer udstyr til mikrochipproduktion, har løftet sin langsigtede salgsprognose og ser nu mulighed for, at omsætningen i 2025 kan ramme 30 mia. euro.

Mangel på computerchip til alt fra biler til smartphones har været et stort tema i løbet af året og har blandt andet givet lange leveringstider på nye biler og har fået bilproducenter til at drosle ned for produktionen.

Tidligere regnede selskabet med at kunne omsætningen til mellem 15 og 24 mia. euro, skriver Bloomberg News

ASML stiger 2,2 pct. til 680,10 euro.

I detailsektoren er der fokus på britiske Next, der har løftet forventningerne for fjerde gang i år med henvisning til et stærkt opsving i salget oven på genåbningen efter coronakrisen. Prognosen lyder nu et overskud før skat på 800 mio. pund mod tidligere 750 mio. pund, rapporterer Bloomberg News.

Aktien stiger 3,1 pct. til 8328 pence på børsen i London.

Flere chipfabrikker holder lukket efter skærpede krav

Epos-topchef: Fokus i produktudviklingen bliver afgørende

Chipproducent leverer skuffende forventninger til fremtiden 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs