ITWatch

Intel skal producere mikrochips for Pentagon

Chiptørken har tidligere fået den amerikanske præsident, Joe Biden, til at proklamere en hjemtagning af chipproduktionen. Nu skal California-baserede Intel levere mikrochips til Pentagon.

Foto: Robert Galbraith/Reuters/Ritzau Scanpix

Intel har indgået en aftale med Pentagon om at bistå i produktionen af mikrochips.

Selskabet skal samarbejde med firmaer som IBM, Synopsys og Cadence Design Systems med første fase af et forsvarsprogram, der langsigtet skal sikre de amerikanske militær- og efterretningsmyndigheder adgang til ny teknologi gennem national chipfremstilling.

Det skriver Wall Street Journal.

Aftalen med Intel kommer i en tid, hvor USA's regering oplever stor mangel på halvledere. Den generelle efterspørgsel efter chips har været stigende under coronapandemien, mens udbuddet ikke kan følge med.

Intel har afsat omkring 20 mia. dollar til opførelsen af to fabrikker i Arizona senere på året, der skal hjælpe til at møde den forventede efterspørgsel på mikrochips.

Selskabet mistede sidste år sin plads som USA's største producent af halvledere og har siden tilgangen af Pat Gelsinger som ny administrerende direktør tabt 14 pct. i aktieværdi i forhold til S&P 500-indekset.

I forsvarsbudgettet for 2022 anmoder Biden-regeringen om 2,3 mia. dollar til det mikroteknologiske område, der anses som kritisk for landets fremtidige sikkerhed.

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs