ITWatch

Nvidias opkøb af Arm bremses af frygt for national sikkerhed

Den britiske konkurrencestyrelse planlægger at aflægge en rapport om den 40 mia. kr. store handel, hvor de vil indentificere sikkerhedsproblemer ved handlen.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

De britiske myndigheder sår tvivl om amerikanske Nvidias opkøb af britiske Arm, da de frygter, at aftalen kan skade den nationale sikkerhed.

Det skriver The Times.

I september 2020 blev det offentliggjort, at Storbritanniens mest værdifulde teknologiselskab - chipdesigneren Arm - skulle overtages af amerikanske Nvidia, som et led i selskabets erobring af chip-markedet.

Ifølge avisen lyder opkøbsaftalen på 40 mia. dollar, hvilket efterlader Arms nuværende ejer - japanske Softbank - med en god sum penge, da deres overtagelse lød på 34 mia. dollar tilbage i 2016.

Den britiske konkurrencestyrelse har siden april undersøgt opkøbsaftalen og planlægger nu at aflægge en rapport, hvori konkurrencespørgsmål og nationale sikkerhedsproblemer vil blive identificeret.

"Vi arbejder fortsat gennem denne tilsynsproces med den britiske regering. Vi ser frem til at besvare deres spørgsmål og vi forventer at kunne løse de givne problemstillinger der måtte være," lyder det fra en talsperson fra Nvidia ifølge The Times.

Spekulationerne fra de britiske myndigheder fik Nvidia-aktien til at falde med 2,7 pct. i tirsdagens tidlige handelstimer, men lukkede 0,3 pct. højere til 198,15 dollar.

Nvidia stiger for trejde dag i træk oven på opkøbsoptimisme

Nvidia får løftet kursmål til 1000 dollar fra 750 dollar 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs