Gomspace indgår "vigtigste forretningsaftale i virksomhedens historie"

Gomspace har underskrevet en aftale med det spanske konsortium Startical om levering af mere end 200 satellitter.
Foto: GomSpace-direktør Niels Buus (t.h.) og Ignacio Mataix, Executive Director of Indra and T&D business Senior Vice President, ved kontraktunderskrivelse i Madrid tidligere på måneden. FOTO: GomSpace/PR
Foto: GomSpace-direktør Niels Buus (t.h.) og Ignacio Mataix, Executive Director of Indra and T&D business Senior Vice President, ved kontraktunderskrivelse i Madrid tidligere på måneden. FOTO: GomSpace/PR

Den børsnoterede aalborgensiske satellitproducent Gomspace skal levere tre satellitter til blandt andre de spanske luftfartsmyndigheder.

Det fremgår af en aftale, som Gomspace har indgået med det nyoprettet konsortium Startical. Konsortiummet består af de spanske luftfartsmyndigheder, Enaire, og den store spanskbaserede, internationale luftfarts- og teknologiproducent Indra Systems.

Niels Buus, der er direktør i Gomspace kalder det for den "foreløbigt vigtigste og mest perspektivrige forretningsaftale i virksomhedens historie", der bringer Gomspace "tilbage på sporet".

"Den indledende ordre med en værdi for Gomspace på knap 15 mio. euro har i sig selv stor økonomisk betydning for de næste års regnskab, beskæftigelse og udviklingsarbejde her på virksomheden i Aalborg. Men den signalerer også meget om, hvor anerkendt Gomspace’s unikke nanosatellitkoncept og -teknologi faktisk er internationalt, og på hvor vigtige områder den i fremtiden kan ventes benyttet," siger Niels Buus.

Gomspace skal levere satellitter, der skal kunne tracke flys positioner over fjerntliggende øde områder og især åbent hav via indbyggede ADS-B transpondere. Lever Gomspace op til forventningerne kan de få fingre i en endnu større ordre på 200-300 satellitter.

Derfor er Gomspace allerede nu ved at forberede sig på at oprette en lokal afdeling i Spanien.

"For Gomspace betyder ordren, at vores kompetencer bevæger sig til et nyt og tårnhøjt niveau, hvad angår pålidelighed, driftssikkerhed og Quality of Service. Hos Gomspace oplever vi, at vi nu er tilbage på sporet mod ambitionen om at levere konstellationer af nanosatellitter i Formel 1-klassen til meget avancerede kundebehov," siger Niels Buus.

Gomspace dropper milliardambition på grund af coronakrise

Gomspace viser tegn på bedring efter stort spareprogram 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også