ITWatch

GN Audio fortsætter stærk vækst

Coronakrisen har betydet en betydelig vækst for dele af GN Audios forretning. Væksten ser ud til at fortsætte hos selskabet, der præsenterer regnskabstal torsdag.

Foto: GN Store Nord / PR

Der vil ikke være mange nyheder at hente i regnskabstallene i GN's rapportering for første kvartal torsdag morgen, idet selskabet allerede har offentliggjort størstedelen af tallene i forbindelse med opjusteringen den 14. april.

Derfor vil det primært være den verbale udlægning af tallene, som investorerne vil holde øje med.

Det gælder nok særligt i høreapparatselskabet GN Hearing, selv om det var forventningerne til GN Audio, der i april blev løftet efter endnu et kvartal med uhørt høj organisk vækst.

For der er fortsat mange ubekendte i GN Hearing grundet fortsatte restriktioner og nedlukninger som følge af coronapandemien, selv om der mange steder er blevet løsnet op.

"I forbindelse med årsregnskabet i februar annoncerede GN, at salgsudviklingen i januar lignede udviklingen i fjerde kvartal 2020 (-16 pct.). Med yderligere nedlukninger som følge af covid-19 har februar efterspørgselsmæssigt formentlig været værre end januar", skriver Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

"Et lettere sammenligningsgrundlag og et forbedret forretningsmiljø har til gengæld medført en betydelig vækst i marts. EBITA lander på 98 mio. kr. - svarende til en EBITA-margin på 7,9 pct. mod 4,2 pct. i første kvartal 2020. Fremgangen afspejler covid-19 relaterede besparelser", fortsætter han.

GN Audio fortsætter i højt gear

For headset-divisionen GN Audio har begejstringen nærmest ingen ende ville tage de seneste efterhånden mange kvartaler.

Første kvartal 2021 var ingen undtagelse. Her endte den organiske vækst på massive 82 pct., hvilket var udslagsgivende for opjusteringen i midten af april, hvor forventningerne til hele året blev skruet op til en organisk vækst på "mere end" 25 pct. fra tidligere ventet "mere end" 20 pct.

"Den stærke vækst er efter vores vurdering fortsat drevet af entreprise forretningen, hvor det øgede fokus på hjemmearbejde og virtuelle møder som følge af covid-19 har øget efterspørgslen efter specielt headsets. Hertil kommer en efter vores vurdering fortsat stor ordrebog ved indgangen til kvartalet, hvilket ligeledes har bidraget til væksten", skriver Søren Løntoft Hansen.

"Den imponerende toplinjevækst har desuden givet GN Audio en god driftsmæssig gearingseffekt", fortsætter senioranalytikeren.

Et særligt fokus for ham i forbindelse med regnskabet vil derfor omkostningerne og fordelingen af disse - også i indeværende kvartal og resten af året.

GN opjusterer efter stærk udvikling i Audio 

GN Audio byder Logitech op til kamp

GN Audio med noget større vækst end ventet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs