ITWatch

GN opjusterer efter stærk udvikling i Audio

I GN Audio forventes der en vækst på over 25 pct. i 2021. Det er en opjustering fra en tidligere forventning om en vækst i år på 20 pct.

Adm. direktør, Rene Svendsen-Tune. | Foto: PR

GN Store Nord opjusterer forventningerne til 2021 efter en stærk udvikling i Audio-divisionen.

For GN Audio ventes nu en organisk vækst på mere end 25 pct. sammenlignet med en tidligere prognose på mere end 20 pct., og samtidig gentages forventningerne om en EBITA-margin på mere end 21 pct.

Det fremgår af en meddelelse fra koncernen onsdag morgen.

GN Audio venter at levere solid vækst i de resterende kvartaler af 2021 efter at have leveret betydelig vækst i andet til fjerde kvartal 2020.

For høreapparatforretningen GN Hearing fastholdes forventningerne.

Som en konsekvens af opjusteringen i Audio hæver GN Store Nord også forventningerne til væksten i indtjeningen per aktie i 2021 til mere end 60 pct. fra tidligere ventet mere end 50 pct.

Bedre end ventet salg i første kvartal

GN Store Nord har også aflagt foreløbige tal for den samlede koncern og de to divisioner, hvor salget for hele koncernen er landet betydeligt over analytikernes forventninger.

GN Store Nord kunne som samlet koncern levere en organisk vækst på 46 pct. i først kvartal til et salg på 4410 mio. kr. Her lød analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News på 3,69 mia. kr.

Den vækst var næsten udelukkende drevet af Audio, der fik en organisk vækst på 82 pct. til 2876 mio. kr., mens Hearing kun har leveret en organisk vækst på 1 pct. til 1234 mio. kr.

Driftsindtjeningen målt på EBITA er for hele koncernen landet på 753 mio. kr., hvoraf Audio med et EBITA-resultat på 714 mio. kr. igen står for broderparten, mens Hearing har leveret 98 mio. kr.

EBITA-marginen er landet på 18,3 pct for hele koncernen, mens den for Audio er på 24,8 pct. og for Hearing på 7,9 pct.

GN pointerer dog, at den igangværende coronapandemi påvirker koncernen på mange måder, og derfor er grundlæggende antagelser bag prognosen behæftet med betydelig mere usikkerhed end normalt.

GN nævner også den globale komponentmangel, men pointerer, at selskabet har fået forpligtelser fra komponentleverandører til at levere i forhold til den nye prognose.

Den økonomiske vejledning er ifølge GN betinget af en gradvis genåbning af samfundet og ingen større forstyrrelser i forsyningskæden.

GN offentliggør sit endelige regnskab for første kvartal den 6. maj.

GN Audio vil ansætte i stor stil i 2021

Formand kalder til teknologisk samarbejde i GN 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs