ITWatch

Bang & Olufsen-produkter pilles ned fra hylderne i Humac

Apple-forhandleren Humac må ikke længere forhandle B&O, der trækkes ned af hylderne.

Foto: Jens Dresling

Bang & Olufsen-produkterne skal ikke længere sælges hos elektronikkæden Humac, der er mest kendt for at sælge Apple-produkter.

Det oplyser Finans torsdag morgen.

Det er ifølge mediet sket som en konsekvens af, at Bang & Olufsen har taget fuld kontrol over to butikker, der hidtil har været styret af Humac, og dermed afsluttet deres samarbejde.

De to butikker tæller flagskibsbutikken på Strøget i København samt en B&O-butik i Magasin.

Beslutningen er sket som led i en strategi, oplyser B&O ifølge Finans.

"Vi har været rigtig glade for at arbejde med Humac, men vi har haft et ønske om at etablere en egenejet flagskibsbutik i Østergade i København som led i vores markedsstrategi, og det har vi nu gjort," skriver selskabets kommunikationschef, Jens Gamborg, til mediet.

Finans oplyser desuden, at ingen af de to selskaber har haft lyst til at kommentere på det afsluttede samarbejde. Dog udtrykker Humac skuffelse over beslutningen.

I august kunne Finans også berette om, at B&O opsagde samarbejdet med elektronikkæden Power.

På daværende tidspunkt blev det af B&O's landechef, Thomas Jöhncke, forklaret, at det ophørte samarbejde hang sammen med, at koncernen ønskede at fokusere sine ressourcer og komme tættere på multibrandforhandlere og egne butikker for at levere en bedre kundeoplevelse.

B&O er netop i gang med en omstilling, som selskabets administrerende direktør, Kristian Teär, satte i gang sidste år. Det indeholdt blandt andet en spareplan og et stramt fokus på salg.

Bang & Olufsen-aktien gik onsdag tilbage med 3,9 pct. til 30,76 kr.

Chipmangel kan forhindre lancering af ny Samsung-telefon 

Formand kalder til teknologisk samarbejde i GN 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs