ITWatch

Kinesisk smartphonekæmpe stiger stort efter grønt lys fra USA

Efter at kinesisk smartphoneproducent har fået rettens ord for, at amerikanske investorer må investere i selskabet er det steget 7,3 pct. på børsen i Hongkong.

Foto: Wang Gang/AP/Ritzau Scanpix

Den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi stiger 7,3 pct. på børsen i Hongkong, efter at selskabet i USA har fået rettens ord for, at amerikanske investorer kan sætte penge i selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

Navnet Xiaomi ringer måske ikke mange klokker blandt forbrugere i Vesten, men selskabet er verdens tredjestørste producent af smartphones målt på salgsvolumen og overgik ifølge Bloomberg faktisk Apple i tredje kvartal målt på salget.

Selskabet er dog havnet på den sorte liste hos de amerikanske forsvarsmyndigheder, der under den daværende Donald Trump-administration indførte restriktioner for en række selskaber, der menes i den ene eller anden grad at samarbejde med det kinesiske militær.

Restriktionerne, der skulle træde i kraft næste uge, betyder, at amerikanske investorer ikke må investere i selskaberne på listen og i yderste konsekvens, at selskaberne bliver afnoteret på børserne i USA.

Men nu har en amerikansk distriktsdomstol altså afgjort, at beslutningen om at placere Xiaomi på listen var "arbitrær og uforudsigelig", skriver Bloomberg.

Ifølge dommeren i sagen, der nu har nedlagt et midlertidig forbud mod forsvarsministeriets beslutning, risikerede Xiaomi at lide "uoprettelig skade".

Umiddelbart efter domsafsigelsen steg Xiaomi 12 pct. på børsen i Hongkong.

Kinesisk techgigant overhaler Apple 

Tabte på målstregen til Google i kampen om populært opkøb: Hemmelig køber afsløret 

Mere fra ITWatch

Implement henter tidligere Accenture-chef

Konsulenthuset Implement henter tidligere topchef for det offentlige i Accenture ind, hvor han vender tilbage til et dansk selskab efter 20 år hos internationale spillere.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs