ITWatch

Kinesisk smartphonekæmpe stiger stort efter grønt lys fra USA

Efter at kinesisk smartphoneproducent har fået rettens ord for, at amerikanske investorer må investere i selskabet er det steget 7,3 pct. på børsen i Hongkong.

Foto: Wang Gang/AP/Ritzau Scanpix

Den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi stiger 7,3 pct. på børsen i Hongkong, efter at selskabet i USA har fået rettens ord for, at amerikanske investorer kan sætte penge i selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

Navnet Xiaomi ringer måske ikke mange klokker blandt forbrugere i Vesten, men selskabet er verdens tredjestørste producent af smartphones målt på salgsvolumen og overgik ifølge Bloomberg faktisk Apple i tredje kvartal målt på salget.

Selskabet er dog havnet på den sorte liste hos de amerikanske forsvarsmyndigheder, der under den daværende Donald Trump-administration indførte restriktioner for en række selskaber, der menes i den ene eller anden grad at samarbejde med det kinesiske militær.

Restriktionerne, der skulle træde i kraft næste uge, betyder, at amerikanske investorer ikke må investere i selskaberne på listen og i yderste konsekvens, at selskaberne bliver afnoteret på børserne i USA.

Men nu har en amerikansk distriktsdomstol altså afgjort, at beslutningen om at placere Xiaomi på listen var "arbitrær og uforudsigelig", skriver Bloomberg.

Ifølge dommeren i sagen, der nu har nedlagt et midlertidig forbud mod forsvarsministeriets beslutning, risikerede Xiaomi at lide "uoprettelig skade".

Umiddelbart efter domsafsigelsen steg Xiaomi 12 pct. på børsen i Hongkong.

Kinesisk techgigant overhaler Apple 

Tabte på målstregen til Google i kampen om populært opkøb: Hemmelig køber afsløret 

Mere fra ITWatch

Digital andelsbevægelse skærper sit fokus i Danmark

Efter at være blevet lanceret herhjemme tidligere på året, skærper selskabet Polypoly nu sit fokus i Danmark. Tjenesten, der både har karakter af aktivisme, forening og forretning, har blandt andet stillet skarpt på bankerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs