ITWatch

Broadcom skuffer med chipsalg

Som underleverandør til Apple var der store forventninger til Broadcom, der skuffede i første kvartal.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Der var ventet et bedre chipsalg hos Broadcom i koncernens første kvartal på baggrund af den store efterspørgsel på nye iPhones, som halvlederproducenten er underleverandør til.

Det blev dog ikke helt så godt, og derfor faldt aktien i torsdagens eftermarked med 1,7 pct. Trods en bedre bundlinje og en prognoser over konsensus.

Omsætningen steg i perioden 11 pct. til 6,66 mia. dollar mod ventede 6,62 mia. dollar. Her endte salget af halvledere, altså chips, på 4,91 mia. dollar mod spåede 4,93 mia. dollar, mens omsætningen på infrastruktur software endte på 1,75 mia. dollar mod konsensus på 1,69 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Koncernens justerede overskud per aktie steg i perioden også fra 5,33 til 6,61 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 6,57 dollar.

Det justerede nettoresultat blev på 2,97 mia. dollar mod et bud på Wall Street på 2,95 mia. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 3,94 mia. dollar. Her var ventet 3,89 mia. dollar.

"Vi eksekverede godt i vores første kvartal og drev den organiske vækst op med 14 pct. på årsbasis. Væksten afspejler den kritiske rolle, vores teknologiforretning spiller i dette miljø med accelereret digital transformation," udtaler Hock Tan, topchef i Broadcom, i regnskabet.

Broadcom venter et justeret driftsoverskud, målt på EBITDA, i andet kvartal på 3,84 dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en driftsoverskud på 3,69 mia. dollar.

Amerikansk chipkæmpe trækker prognosen tilbage 

USA strammer tommeskruerne om Kinas chipindustri 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs