ITWatch

Toshiba stiger markant efter udsigt til Topix-inklusion

Japanske Toshiba stiger på børsen efter en meddelelse om, at selskabet igen kommer tilbage til første sektion af børserne i Tokyo og Nagoya.

Foto: Issei Kato/REUTERS / X90003

Toshiba stiger 16,9 pct. på børsen i Tokyo, efter at elektronikproducenten har meddelt, at den vender tilbage til første sektion af børserne i Tokyo og Nagoya efter et længere fravær.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at det er den største intradagstigning siden juli 2017.

"Tiltaget, der træder i kraft den 29. januar, betyder, at selskabets aktier vil blive tilføjet indeks, så indenlandske aktive fonde kan købe aktien," siger Atul Goyal, senioranalytiker hos Jefferies, der ser aktien som billig.

Toshiba blev degraderet til anden sektion i august 2017, og undgik med nød og næppe en afnotering, efter et multimillionstort tab hos selskabets Westringhouses amerikanske atomkraftdivision skubbede forpligtelserne over gælden.

Selskabet blev nødt til at sælge sin dyrebare halvlederforretning og tage en stor kapitalindsprøjtning fra en række aktivistinvestorer.

Flytningen om til TSE-1 giver Toshiba mulighed for at tilslutte sig til Topix-indekset den sidste handelsdag i næste måned, siger Travis Lundy, analytiker i særlige situationer ved Smartkarma.

Han estimerer, at inkluderingen vil kræve, at passive fonde skal købe 58 mio. aktier eller 13 pct. af de udestående aktier.

"En Topix-optagelse af den størrelse er en sjældenhed. Langsigtede aktivistinvestorer kan glæde sig. Dette skaber likviditet til en delvis exit," skriver Travis Lundy.

Japanske Toshiba Machine stiger på bud fra aktivistinvestor

Toshiba sælger chipforretning for 115 mia kr

Mere fra ITWatch

Analytiker: Facebook fik det som de ville i Australien

De australske politikere har ændret i sit lovforslag og gjort det mere spiseligt for techselskabet, efter der blev blokeret for nyheder på de australske brugeres platform. Facebook står tilbage i en styrket forhandlingsposition, vurderer Aske Kammer.

Netdesign: Sikkerhedskrav kommer som en overraskelse for mange i skyen

Cloud-udbydere overtager ikke alt ansvar for it-sikkerheden, når man lægger hele eller dele af sin it i skyen. Det kommer bag på mange, siger Netdesigns ekspert på området. Bundlinjen er, at det ofte bliver mere komplekst og dyrere, end mange virksomheder har ventet, siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs